Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 18:43

Τροποποίηση της Τεχνικής Μελέτης για το έργο των Σκουριών κατέθεσε η «Ελληνικός Χρυσός»

Τροποποίηση της Τεχνικής Μελέτης για το έργο των Σκουριών κατέθεσε η «Ελληνικός Χρυσός»

Τροποποίηση της Τεχνικής Μελέτης για το έργο των Σκουριών αναφορικά με την απόθεση των τελμάτων κατέθεσε σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Ελληνικός Χρυσός.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η αναθεώρηση «αποσκοπεί στην περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων Σκουριών και είναι σύμφωνη με την δέσμευση της Ελληνικός Χρυσός, για τη χρήση των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνικών για την απόθεση τελμάτων».

Υποστηρίζει ακόμη ότι η τροποποίηση «ενσωματώνει μερικές από τις καλύτερες σύγχρονες διαθέσιμες τεχνολογίες για την απόθεση τελμάτων, με την χρήση της τεχνολογίας αφύγρανσης και επιτυγχάνει σημαντική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του έργου απελευθερώνοντας πλήρως την λεκάνη της περιοχής «Λοτσάνικο», που αντιστοιχεί σε μια έκταση 486 στρεμμάτων».
Τα κοιτάσματα των Σκουριών περιλαμβάνουν 3,8 εκατομμύρια ουγκιές χρυσού και 776.000 τόνους χαλκού, που μπορούν να υποστηρίξουν μια μεταλλευτική δραστηριότητα 23 και πλέον ετών. Η επένδυση για την πλήρη ανάπτυξη του έργου υπολογίζεται σε 689,2 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστηκε 2395 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων