Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 19:14

Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου: Εξάρθρωση μεγάλης σπείρας με χίλιες κλοπές σε σπίτια

Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου: Εξάρθρωση μεγάλης σπείρας με χίλιες κλοπές σε σπίτια

Περισσότερες από χίλιες διαρρήξεις σε σπίτια στην Αττική, την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα, εκτιμά η αστυνομία ότι διέπραξε η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου και η οποία αποτελείτο από έξι Γεωργιανούς, από 35 έως 53 ετών, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της.

Σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος, κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, έως στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 26 περιπτώσεις κλοπών από οικίες σε Μαρούσι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Ηλιούπολη, Χαϊδάρι, Φιλαδέλφεια, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νίκαια, Αργυρούπολη, Άγιο Δημήτριο, Άλιμο, Πάτρα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Αίγιο, Διακοφτό, Λουτράκι, Λειβαδιά, Ιτέα και Θήβα. Παράλληλα, διερευνάται η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Η εξάρθρωση της σπείρας έγινε έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, με τη συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ), σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κατά περίπτωση, δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, καθώς και παραβάσεις των νόμων που αφορούν τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, τα ναρκωτικά, τα όπλα και τους αλλοδαπούς. Σημειώνεται, ότι στη δικογραφία περιλαμβάνεται και 57χρονη Ελληνίδα, κατηγορούμενη για συνέργεια σε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Διαβάστηκε 1560 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων