Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 17:03

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάναβης σε βίλες της Αττικής

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάναβης σε βίλες της Αττικής

Σε 4 εκατομμύρια ευρώ, τουλάχιστον, εκτιμάται από την αστυνομία, το προσδοκώμενο χρηματικό όφελος των μελών ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα ναρκωτικών που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Η εγκληματική ομάδα είχε εγκαταστάσει σε βίλες της Αττικής υπερσύγχρονα εργαστήρια καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, συγκεκριμένης υδροπονικής μορφής που είναι εξελιγμένη ποιοτικά και διατίθεται σε υψηλές τιμές στις αγορές των ναρκωτικών.

Ενδεικτικά, όπως τόνισε ο επικεφαλής της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, Κώστας Παναγιωτόπουλος, η αξία ενός κιλού της συγκεκριμένης κατεργασμένης κάνναβης ανέρχεται σε 5 έως 8 χιλιάδες ευρώ, ενώ το ένα γραμμάριο κρυσταλλικής κάνναβης σε πάγο πωλείται στις αγορές ναρκωτικών γύρω στα 100 ευρώ. Η αστυνομία υπολογίζει ότι το κύκλωμα παρήγαγε 20 με 30 κιλά κάνναβη την ημέρα.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες, σε οργανωμένες και παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής, 9 άτομα, εκ των οποίων οι 3 είναι Ελληνες και οι 4 αλλοδαποί, πολίτες Βιετνάμ, Τσεχίας και Ολλανδίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τους αλλοδαπούς.

Διαβάστηκε 1703 φορές