Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 10 Μαΐου 2014 21:56

Μανώλης Μιχαλέτος: Ένας Βατικιώτης υποψήφιος στον Άλιμο

Μανώλης Μιχαλέτος: Ένας Βατικιώτης υποψήφιος στον Άλιμο

Ο Μανώλης Μιχαλέτος, είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Άλιμο με το συνδυασμό «Άλιμος Όλοι Μαζί». Ο νεαρός ναυπηγός είναι Βατικιώτης, αφού έλκει την καταγωγή του από τη Νεάπολη Λακωνίας.

Ο Μανώλης Μιχαλέτος είναι ένας δραστήριος νέος που από τα φοιτητικά του χρόνια έχει επιδείξει δράση στα συνδικαλιστικά, αλλά κυρίως ενεργή συμμετοχή σε όσα αφορούν την πόλη στην οποία ζει από μικρό παιδί, τον Άλιμο.
Στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, αποφάσισε να ζητήσει την ψήφο των συμπολιτών του, ώστε να μπορεί από τη θέση του δημοτικού συμβούλου να προσφέρει ακόμα περισσότερο στην πόλη του.

Όσοι πιστεύουν πως ήρθε η ώρα να δώσουμε τα ηνία σε μορφωμένους, ικανούς, δραστήριους και με όρεξη για εργασία και προσφορά, συμπολίτες μας, δεν έχουν παρά να ψηφίσουν Μανώλη Μιχαλέτο.

Βιογραφικό
Γεννήθηκα το 1983 και από το 1988 μέχρι και σήμερα διαμένω στον Άλιμο στην Περιοχή Κυθηρίων.
Προέρχομαι από οικογένεια με  ναυτική παράδοση. Η καταγωγή μου είναι από τη Νεάπολη Λακωνίας (Βάτικα).
Ο πατέρας μου είναι πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, η μητέρα μου  ασχολείται με τα οικιακά κι έχω κι ένα  μεγαλύτερο αδερφό, τον Ιωάννη πολιτικό επιστήμονα-αναλυτή θεμάτων ασφάλειας.
 
Τέλειωσα το 5ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο Αλίμου και πέτυχα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών.
Μιλώ και γράφω  άριστα την Αγγλική γλώσσα, πολύ καλά τη Γερμανική  και βασικώς τη Γαλλική.
Ενδιαφέρον μου αποτελεί  η μουσική, καθώς ξεκίνησα να παίζω βιολί σε ηλικία μόλις 9 ετών στο Θουκυδίδειο Ωδείο Αλίμου, έχοντας συμμετάσχει σε αρκετές συναυλίες κι εκδηλώσεις.
 
Υπηρέτησα τη θητεία μου στο Πολεμικό Ναυτικό ως χειριστής radar, σε ακριτικό ναυτικό παρατηρητήριο.
Κατά τα φοιτητικά μου χρόνια δραστηριοποιήθηκα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κι εκπροσώπησα για ένα ακαδημαϊκό έτος τους φοιτητές της Σχολής Ναυπηγών στη Σύγκλητο του ιδρύματος.
Εργάζομαι στο χώρο της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας, ήδη από τα φοιτητικά μου χρόνια.
Είμαι μέλος του  Royal Institution of Naval Architects  καθώς κι άλλων ενώσεων ναυπηγών  ή ναυτιλιακών.
Ασχολούμαι  από μικρός με τα κοινά της πόλης μας.
 Από το 2004 έως το 2012 υπήρξα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του «Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού  Συλλόγου Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου Η ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ», καταθέτοντας  πολλές προτάσεις για θέματα της περιοχής Κυθηρίων  κι όχι μόνο και συμμετέχοντας στις δράσεις του συλλόγου.
 
Ιδιαίτερα έχω ασχοληθεί με το ζήτημα των συγκοινωνιών στο δήμο μας συντάσσοντας υπομνήματα είτε μέσα από τη δράση μου στο σύλλογο είτε ιδιωτικώς προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΣΑ και το Δήμο.
 
Υπήρξα ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας Νέων του Αλίμου για τη δημιουργία των Τοπικών Συμβουλίων Νέων το 2006.
 
Συμμετείχα στην κίνηση αποφοίτων 4ου Ενιαίου Λυκείου Αλίμου για τη δημιουργία συλλόγου το 2007.
 
Από 1η Ιανουαρίου 2011 έχω την  τιμή και την ευλογία να εκτελώ χρέη επιτρόπου στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Αλίμου.

Υπήρξα συνιδρυτής της ΟΝΝΕΔ Αλίμου και πρώτος πρόεδρός το 2010, ενώ από το Νοέμβριο του 2013 είμαι πρόεδρος της Β1 Νομαρχιακής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.
Συνεπής στις αρχές μου φρόντισα η πολιτική δράση να συνοδεύεται από κοινωνική  ωφέλεια, οργανώνοντας δράσεις όπως: εθελοντική αιμοδοσία, καθαρισμός –εξωραϊσμός δημοσίων χώρων του Αλίμου καθώς και συλλογή τροφίμων, φαρμάκων, ρούχων κι άλλων ειδών με σκοπό την ανακούφιση ευπαθών ομάδων. Ταυτόχρονα, καταθέσαμε μαζί με άλλους  νέους πολλές προτάσεις για τη συγκοινωνία, τους χώρους άθλησης και τους ελεύθερους χώρους του Δήμου.
Έπειτα από ώριμη σκέψη αποφάσισα να συμβάλλω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια να πάμε την πόλη μας μπροστά μέσα από το συνδυασμό  Άλιμος  Όλοι Μαζί με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Αλίμου Νίκο Τσαμπαρλή, έχοντας την ελπίδα ότι θα ξεκινήσουμε τη μεγάλη αλλαγή και κυρίως θα καταφέρουμε να κάνουμε τον Άλιμο,την πόλη που ονειρευόμαστε.

email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 Facebook : Μανώλης Μιχαλέτος
www.manolismichaletos.webnode.gr

Διαβάστηκε 2274 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 14:34