Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019 19:53

Ο Καθηγητής Απόστολος Καπρούλιας υπ. Δημοτικός Σύμβουλος

Ο Καθηγητής Απόστολος Καπρούλιας υπ. Δημοτικός Σύμβουλος

Ένα από τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Παπαδημάτου είναι ο καθηγητής Απόστολος Καπρούλιας. Ο δραστήριος πατρινός μετέχει στο συνδυασμό "Πάτρα Ενωμένη", ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ευελπιστώντας να συμβάλει και εκείνος με τις δυνάμεις του στις προσπάθειες για μία καλύτερη Πάτρα. Ο Δρ. Φιλολογίας και Θεολογίας, Απόστολος Καπρούλιας, ο οποίος είναι καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στο Πανεπιστήμιο, αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή για όσους επιθυμούν να στηρίξουν ανθρώπους που ως μόνο γνώμονα έχουν την προσφορά στους συμπολίτες τους και την βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη τους.

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό του Απόστολου Καπρούλια.
    Ο Απόστολος Καπρούλιας είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής και πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το έτος 2007 κρίθηκε Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και το 2017 Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα». Επί εικοσαετία, είναι συνεργάτης του Καθηγητού του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστου Τερέζη, ο οποίος επόπτευσε και την Μεταδιδακτορική έρευνά του. Σήμερα, ο Απόστολος Καπρούλιας είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΜΠΣ «Διοίκηση Εκπαίδευσης» στο ΑΤΕΙ Πατρών.
    Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στον δημόσιο τομέα, ως Φιλόλογος στην Β/θμια Εκπαίδευση και, παράλληλα, ως  Καθηγητής (ΣΕΠ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει επίσης εργασθεί ως Φιλόλογος -για μία οκταετία περίπου- και στην Ιδιωτική Εκπαίδευση.
    Η συνδικαλιστική δράση του εκκινεί ήδη από το Γυμνάσιο, ως Πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του 16ου Γυμνασίου και, ακολούθως, ως Πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του Κλασικού Λυκείου Πατρών. Συμμετείχε ενεργά στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, ενώ διετέλεσε και αναπληρωτής Υπεύθυνος Μαθητικού στην Κεντρική Διοίκηση της ΟΝΝΕΔ. Για δύο συνεχόμενες θητείες, ήταν Πρόεδρος των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Τυπικής Εκπαίδευσης του Ν. Αχαΐας, ενώ τα σχολικά έτη 2016-2017 και 2017-2018 ήταν Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ζακύνθου. Από το 2017, είναι Μέλος  της Επιτροπής Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας.
    Ο Απόστολος Καπρούλιας είναι παράλληλα και εκ των ιδρυτικών στελεχών του Ιδρύματος «Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού Πάτρας», στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου μετέχει από την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Διαβάστηκε 2222 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019 20:05

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων