Κυριακή, 01 Ιουνίου 2014 15:09

Ένας υγρότοπος - μικρός παράδεισος έξω από τη Θεσσαλονίκη

 

Την ομορφιά ενός θαλασσαετού με άνοιγμα φτερών που φτάνει τα 2,5 μέτρα αλλά και εκατοντάδες άλλα πουλιά που "σπάνε" με τις φωνές τους την ηρεμία ενός εκπληκτικού φυσικού τοπίου, μπορούν να θαυμάσουν οι Θεσσαλονικείς στον υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης που βρίσκεται ελάχιστα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, στη Μεθώνη Πιερίας.

Εκεί βρίσκεται και η "βάση", στην περιοχή του Αλιάκμονα, του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα, που είναι ένα πέτρινο τριώροφο κτίριο, στην κορυφή του οποίου υπάρχει παρατηρητήριο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την εντυπωσιακή θέα που προσφέρει προς το Δέλτα του Αλιάκμονα και τον Θερμαϊκό κόλπο, χρησιμοποιώντας τηλεσκόπια και κιάλια.

Ευκαιρία για επίσκεψη στην περιοχή αποτελεί σήμερα, η 2η Οικογιορτή Νέας Αγαθούπολης.
Από τις 10 το πρωί ως τις 2:30 μετά το μεσημέρι, οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν προϊόντα 20 βιοκαλλιεργητών και συνεταιρισμών τοπικών προϊόντων από την περιοχή της Πιερίας, αλλά και από άλλες περιοχές της Μακεδονίας. Παράλληλα, θα κάνουν birdwatching(ορνιθοπαρατήρηση) από το παρατηρητήριο, ενώ τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια. Στη διάθεση των επισκεπτών θα είναι και τα ποδήλατα του παρατηρητηρίου για μία βόλτα στον ποδηλατόδρομο.
Επίσης, οι φωτογράφοι της Εφορίας Φωτογραφίας Ίριδα, της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, θα παρουσιάσουν σε υπαίθρια έκθεση μέρος της δουλειάς τους με εικόνες από το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα και κυρίως από τους υγροτόπους της Πιερίας, όπου φωτογραφίζουν συστηματικά εδώ και έναν χρόνο.

Η γιορτή, που είναι αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα, διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα και την οικολογική ομάδα της Πιερίας "Μητέρα Γη".

 

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι: tsegkanews.gr

Διαβάστηκε 2010 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων