Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014 18:03

Ένταση στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Ένταση στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Ένταση επικράτησε κατά την πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, κατά τη διαδικασία ανάδειξης προεδρείου και οικονομικής επιτροπής, καθώς δεν εξελέγη ο υποψήφιος της μείζονος αντιπολίτευσης για τη θέση του αντιπροέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα και την αποχώρηση της παράταξης του Γιάννη Σγουρού.

Νωρίτερα, τις εργασίες άνοιξε με σύντομη παρέμβασή της η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία τόνισε αναφερόμενη στο ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου: «Με τη συνεδρίαση αυτή ξεκινά μια νέα εποχή στην Περιφέρεια Αττικής. Σε αυτή τη νέα εποχή, το Περιφερειακό Συμβούλιο καλείται να παίξει κεντρικό ρόλο. Γιατί θα βρεθεί στο κέντρο της λήψης αποφάσεων που θα αλλάξουν τόσο την ίδια την εσωτερική λειτουργία της Περιφέρειας, όσο και τη σχέση της Περιφέρειας με τους πολίτες. Το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει και μπορεί να γίνει ο κρίσιμος συνδετικός κρίκος της Περιφέρειας με τους πολίτες και την κοινωνία. Ανοικτό εργαστήρι δημοκρατίας. Να αποτυπώνει τα προβλήματα και να κατευθύνει για τη λύση τους, στο πλευρό των πολιτών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την εκλογή του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου από την παράταξη της Ρένας Δούρου «Δύναμη Ζωής», Θεόδωρου Σχινά, με 76 ψήφους (σε συνολικά 101 συμβούλους), ο υποψήφιος αντιπρόεδρος από την παράταξη του Γιάννη Σγουρού, Χάρης Δαμάσκος έλαβε μόνο 50 ψήφους και δεν εκλέχθηκε, ενώ για τη θέση του γενικού γραμματέα εκλέχθηκε η Φωτεινή Βρύνα, από την παράταξη του Γιώργου Κουμουτσάκου. Τη θέση του αντιπροέδρου και του γ.γ. καταλαμβάνουν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, όπως προβλέπει ο Καλλικράτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά της παράταξης του Γ. Σγουρού «Αττική», υποστηρίχθηκε ότι η πλειοψηφούσα παράταξη δεν υπερψήφισε όπως όφειλε τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης για τη θέση του αντιπροέδρου, ενώ αντιθέτως, από την πλευρά της παράταξης της Ρ. Δούρου, αναφέρθηκε ότι σύμβουλοι από τις δεξιές παρατάξεις δεν υπερψήφισαν τον Χ. Δαμάσκο και διερωτήθηκε η ίδια η κ. Δούρου «πως βγήκαν τέτοια συμπεράσματα σε μυστική ψηφοφορία». Επίσης ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε τη λύπη του για όσα συνέβησαν.

Τελικώς, ο Χ. Δαμάσκος εξελέγη αντιπρόεδρος, μετά από ένσταση που κατέθεσε η παράταξη του Παύλου Χαϊκάλη και καταμετρήθηκαν ψηφοδέλτια μελών της παράταξής του, που είχαν αρχικώς προσμετρηθεί ως άκυρα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Διαβάστηκε 1743 φορές