Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 13:31

Υπέρ του επανελέγχου μετατροπής των συμβάσεων ο δήμαρχος Αθηναίων

Υπέρ του επανελέγχου μετατροπής των συμβάσεων ο δήμαρχος Αθηναίων

 

Ο επανέλεγχος της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου με το Π.Δ. Παυλόπουλου ήταν το κύριο θέμα του σημερινού δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων. Κι αυτό παρότι ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης στην εισαγωγική ομιλία του αναφέρθηκε μόνον στον έλεγχο των πτυχίων και των πιστοποιητικών σπουδών για ενδεχόμενη πλαστότητα.

Ο κ. Καμίνης ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι ο δήμος είχε ήδη αρχίσει από πέρσι τον έλεγχο γνησιότητας με δική του πρωτοβουλία και ήδη έχει ελεγχθεί το 90% των 5.000 υπαλλήλων. Έως σήμερα έχουν επισημανθεί 63 περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών. Ήρθησαν αυτομάτως οι πράξεις διορισμού 35 υπαλλήλων, των οποίων ο διορισμός ήταν σε συνάρτηση με το πτυχίο τους και οι υπόλοιπες 28 περιπτώσεις βρίσκονται σε διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων τόνισαν με ένταση ότι το διαφιλονικούμενο ζήτημα είναι αυτό του επανελέγχου των συμβάσεων και όχι η πλαστότητα ως προς την οποία η θέση όλων είναι κοινή: Να διωχθούν όσοι έχουν καταθέσει πλαστούς τίτλους σπουδών.

Ο εκπρόσωπος της «Ανοιχτής Πόλης» Γ. Σακελλαρίδης, μάλιστα, κατέθεσε ψήφισμα κατά της αξιολόγησης (και του επανελέγχου των συμβάσεων που αποτελεί τμήμα της αξιολόγησης). Ο δήμαρχος Αθηναίων απέρριψε το ψήφισμα και η παράταξή του καταψήφισε την πρόταση να τεθεί ως θέμα ψηφοφορίας η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος.

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι: tsegkanews.gr

Διαβάστηκε 1782 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων