Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 17:45

Ενα ιστιοφόρο με 30 πανιά και μυθιστορηματικό παρελθόν φτάνει Θεσσαλονίκη & μετά Πειραιά

 

H ιστορία του μεγαλοπρεπούς ιστιοφόρου με τα 30 πανιά, που θα κάνει την εμφάνισή του στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου, στις 8 το πρωί της Δευτέρας, είναι πιο συναρπαστική κι από την πλοκή πολλών μυθιστορημάτων.
Στο κατάστρωμά του έχουν περπατήσει μεγιστάνες, μονάρχες, καλλιτέχνες και διάσημοι πολιτικοί. Έχει διατελέσει Προεδρικό γιοτ, διπλωματικό... παλάτι, σχολείο ωκεανολογίας, αλλά και πολεμικό σκάφος: λίγοι προσέχουν ίσως τα πέντε ορειχάλκινα διακριτικά στην περιοχή της τιμονιέρας, που θυμίζουν τις λεγόμενες «σαρδέλες» στο μανίκι των αξιωματικών του στρατού, αλλά ο συμβολισμός τους είναι δυνατός: καθένα από αυτά αντιστοιχεί σε μισό χρόνο ενεργής στρατιωτικής υπηρεσίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μάλιστα, το συγκεκριμένο ιστιοφόρο, που φέρει το όνομα «Sea Cloud» (σύννεφο της θάλασσας) ήταν το πρώτο -μετά τον Αμερικανικό Εμφύλιο- πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που λειτούργησε με μικτό φυλετικά πλήρωμα.

Στη Θεσσαλονίκη θα καταπλεύσει ως κρουαζιερόπλοιο πλέον, που ταξιδεύει τους περίπου 60 Αμερικανούς επιβάτες του στα νερά τής Μεσογείου και της Αδριατικής.
Το θρυλικό αυτό καράβι, με μήκος 109 μέτρων, πλάτος σχεδόν 15 και ύψος κεντρικού καταρτιού άνω των 54 μέτρων, τη Δευτέρα θα δέσει στη Θεσσαλονίκη, προερχόμενο από την Καβάλα και θα αναχωρήσει στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας, με προορισμό τον Πειραιά.

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι: tsegkanews.gr

Διαβάστηκε 1728 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων