Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 12:16

Ηλεία: Καταδίκη των τεσσάρων για τις φονικές πυρκαγιές του 2007 προτείνει ο Εισαγγελέας

Ηλεία: Καταδίκη των τεσσάρων για τις φονικές πυρκαγιές του 2007 προτείνει ο Εισαγγελέας

 

Την καταδίκη των τεσσάρων από τους πέντε κατηγορούμενους πρότεινε ο Εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πατρών Ευρυπίδης Νικολάου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση των φονικών πυρκαγιών στην Ηλεία.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να καταδικαστούν ο τότε νομάρχης Χαράλαμπος Καφύρας, ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, ο δασοφύλακας Μίνθης Παναγιώτης Τσούρας και η ηλικιωμένη Σοφία Νικολοπούλου, από το Παλαιοχώρι, απ' όπου είχε ξεκινήσει η φωτιά.

Αντίθετα, πρότεινε την απαλλαγή του Διοικητή της Πυροσβεστικής Κρεστένων Νίκου Μιχαλόπουλου.

Όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, κατά την απολογία του, ο πρώην Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας έκανε λόγο "για μια σειρά λαθών από πλευράς και Αστυνομίας, που οδήγησαν στην τραγωδία", συυμπληρώνοντας ότι "υπήρχε Πρόεδρος Κοινότητας που όταν η φωτιά πλησίαζε εκείνος κοιμόταν.
Θεωρώ ότι γίναμε λάθη από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τις τοπικές κοινωνίες. Κανείς δεν περίμεναν τέτοια βιβλική καταστροφή ούτε μπορούσαν να την αντιληφθούν και τόνισε ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επικινδυνότητα εκείνων των 24 ωρών."

Ο πρώην Δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, ανέφερε ότι "οι φωτιές ήταν αποτέλεσμα ενός καλά οργανωμένου σχεδίου, καθώς σε πολύ κοντινές αποστάσεις ακούγονταν εκρήξεις και σημείωσε ότι σε μία περίπτωση βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός.
Αν δει κανείς τα μέτωπα που είχαν σχηματιστεί ήταν όλα μια ευθεία και υπήρχε απόσταση στο ένα από το άλλο. Δεν υπήρψε καμιά δυνατότητα παρέμβασης, γιατί όλα αυτά ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο"...

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι: tsegkanews.gr

Διαβάστηκε 1671 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων