Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014 13:28

32.000 θέσεις εργασίας για τους Δήμους όλης της χώρας, μέσω Κοινωφελούς Εργασίας

Τη μεγάλη αξία και σημασία του υλοποίησης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο διασφαλίζει την απασχόληση 34.000 ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπογράμμισε σήμερα ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρατέθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση και του Υφυπουργού Γ. Πλακιωτάκη, του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Κ. Αγοραστού, του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη και του Προέδρου του Ο.Α.Ε.Δ. Θ. Αμπατζόγλου

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά συνολικά 50.000 θέσεις απασχόλησης σε φορείς του Δημοσίου ( Κοινωνικές Υπηρεσίες, Νοσοκομεία, κλπ) και την Αυτοδιοίκηση, από τις οποίες τη μερίδα του λέοντος αποσπά η Αυτοδιοίκηση.
Το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. κι είναι προϋπολογισμού 700 εκ. ευρώ.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. επισήμανε ότι το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας αποτελεί πρόταση της Αυτοδιοίκησης, που στόχο έχει αφενός τη στήριξη της τοπικής απασχόλησης σε κάθε Δήμο, αφετέρου την κάλυψη των σημαντικών κενών και τις τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό που υπάρχουν σε όλη την Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Πατούλης τόνισε πως «σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα με την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, η πάγια θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κ.Ε.Δ.Ε. είναι πως τα κενά σε προσωπικό που σήμερα είναι χιλιάδες σε όλους τους Δήμους, πρέπει να καλυφθούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που θα καλύπτουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων».

Αναφορικά με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, η οποία γίνεται πράξη χάρη στην πολύ καλή συνεργασία μεταξύ της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Σε μια περίοδο που η ανεργία αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, Πολιτεία και Αυτοδιοίκηση ενώνουμε τις δυνάμεις μας, αξιοποιούμε τους πόρους του ΕΣΠΑ και προσφέρουμε απασχόληση και εισόδημα σε αυτή την ιδιαίτερη δύσκολη συγκυρία, σε δεκάδες χιλιάδες άνεργους συμπολίτες μας».

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ακόμη πως με τον τρόπο αυτό γίνεται ένα σημαντικό βήμα, μια καλή αρχή, που επιβεβαιώνει το καλό κλίμα συνεργασίας Κυβέρνησης και Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος της ανεργίας, αλλά φυσικά αυτό δεν αρκεί από μόνο του.

«Μένουν ακόμη πολλά να γίνουν, σημείωσε. Θεωρώ πως δεν έχει κανείς από μας το δικαίωμα να εφησυχάζει, όσο υπάρχει έστω κι ένας άνεργος σε αυτή τη χώρα. Ο αγώνας για την καταπολέμηση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης είναι διαρκής. Και η Αυτοδιοίκηση θα είναι διαρκώς στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας».


Η κατανομή των θέσεων σε κάθε Δήμο
Οι 32.000 θέσεις που αφορούν την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού έχουν κατανεμηθεί σε όλους τους Δήμους της χώρας, με πληθυσμιακά κριτήρια και σε ειδικότητες που έχουν διαπιστωθεί σημαντικές ελλείψεις. Στο μεγαλύτερο ποσοστό αφορούν άνεργους Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε μικρότερο ποσοστό, ανέργους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Διαβάστηκε 1502 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων