Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014 01:56

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ:Έγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Περιφεριακού Δρόμου Παναγίτσας – Σίμου.

Με την  Ένταξη της Πράξης «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ-ΣΙΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ» με κωδικό MIS 455452 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος -  Ιόνιοι Νήσοι», ξεκινά να υλοποιείται ένα όνειρο ζωής των Ελαφονησιωτών, ο δρόμος που θα συνδέει τις δύο ομορφότερες παραλίες της Πελοποννήσου, το Σίμο και την Παναγία.

 

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 750.000€,  αφορά τη βελτίωση των υφιστάμενων τμημάτων της περιφερειακής οδού Παναγίτσας – Σίμου στην Ελαφόνησο και τη διάνοιξη ενός νέου τμήματος για τη σύνδεση των υφιστάμενων αυτών τμημάτων, συνολικού μήκους 3.8 km.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο του έργου αυτού προβλέπεται η κατασκευή:
• 3.6 km ασφαλτοστρωμένων οδού
• 130 m δευτερεύουσων οδών (συναρμογές με υφιστάμενες οδούς)
• 4 ισόπεδοι κόμβοι, σύνδεσης της περιφερειακής οδού με τις δευτερεύουσες

Ο Περιφερειακός Δρόμος, πάγιο αίτημα των κατοίκων και επαγγελματιών της Ελαφονήσου, με την ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει εφαλτήριο για την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού, καθώς θα συνδέει τις δύο τουριστικά προβεβλημένες περιοχές και ομώνυμες παραλίες του Σίμου και της Παναγίας.

Ο Δήμος Ελαφονήσου, συνεπής στις δεσμεύσεις του, επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσους ακούραστα και επίμονα ακολούθησαν τη διαδρομή της έγκρισης χρηματοδότησης του έργου.

 
Διαβάστηκε 4030 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 14:44