Τρίτη, 04 Μαρτίου 2014 12:46

Η απασχόληση των νέων στο επίκεντρο διάσκεψης στην Καβάλα

Η απασχόληση των νέων στο επίκεντρο διάσκεψης στην Καβάλα

Την πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει ενισχύει σε θέματα εργασίας και ενίσχυσης των κοινωνικών δομών τις περιφέρειες της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν μεγάλα ποσοστά ανεργίας,

ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες,  εξέφρασε από την Καβάλα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα απασχόλησης La'szlo Andor.

Ο κ. Αndor επισκέπτεται την Ελλάδα και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) με αφορμή τη συμμετοχή του στη διάσκεψη που διοργανώνεται αύριο το πρωί στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με θέμα: «Ο ρόλος των Περιφερειών στην εφαρμογή της Εγγύησης για τη Νεολαία 2014- 2020».
Ο κ. Andor κατά την επίσκεψη του στο δήμαρχο Καβάλας και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ Κωστή Σιμιτσή αναφέρθηκε στην παρουσία του στην αυριανή διάσκεψη λέγοντας ότι «στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είμαστε υπεύθυνοι για την λήψη σημαντικών αποφάσεων, όμως για να γίνουν πράξη αυτά που αποφασίζουμε, πρέπει οι περιφέρειες να διαδραματίσουν έναν πρωταρχικό ρόλο και στην σημερινή ημερίδα, θα συζητήσουμε τους τρόπους για το πώς μπορούν να το πετύχουν αυτό με τον καλύτερο τρόπο».
Παρόντες στη συνάντηση ήταν η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Άννα Δελαπόρτα και η γενική γραμματέας της Ένωσης Περιφερειακών Παράκτιων Περιοχών της Ευρώπης (CRPM) Ελένη Μαριάνου.
Η κ. Ράπτη αναφερόμενη στην αυριανή διάσκεψη σημείωσε ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια δράση και θυμίζω ότι με τη βοήθεια και του κ. La'szlo Andor, έχουμε πετύχει την έγκριση, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, του περίφημου προγράμματος «Εγγύηση για τη Νεολαία», το οποίο προβλέπει ότι μέσα σε τέσσερις μήνες, κάθε νέος και νέα που θ’ αφήνει την εκπαίδευση, θα μπορεί να βρει μια θέση μαθητείας ή μια θέση εργασίας. Είναι ένα πρώτο βήμα, που μπορεί να βοηθήσει τη νεολαία μας α βγει από την ανεργία».
Από τη μεριά της η γενική γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας τόνισε ότι «η απασχόληση των νέων είναι πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου και σ’ αυτό το πλαίσιο έχουμε αξιοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στο σύνολό τους, τους πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου της προηγούμενης Προγραμματικής Περιόδου και έχουμε την πρόθεση να μπούμε δυναμικά και στην επόμενη προγραμματική περίοδο, ούτως ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ και να ωφεληθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός ανέργων».

Κατά την επίσκεψή του στην Καβάλα ο Ευρωπαίος επίτροπος Απασχόλησης συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή επισκέφθηκε δυο κοινωνικές δομές που χρηματοδοτήθηκαν και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και λειτουργούν στην Καβάλα. Πρόκειται για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ) και τον πρότυπο βρεφονηπιακό σταθμό της συνοικίας Νεάπολης.
Μάλιστα ο κ. La'szlo Andor δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει το ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ συμβάλλοντας καθοριστικά στην ένταξη των ατόμων με αναπηρίες στην αγορά εργασίας. Τα άτομα που φιλοξενούνται στο ΚΔΑΠ  κέρασαν τον ευρωπαίο επίτροπο από το λικέρ που τα ίδια παρασκευάζουν και του δώρισαν κατασκευές που έφτιαξαν ειδικά για την επίσκεψή του στην Καβάλα και στο κέντρο τους.

Διαβάστηκε 1846 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων