Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 11:49

1ου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου 21-24 Μαρτίου

1ου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου 21-24 Μαρτίου

Μία τετραήμερη γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου (21/3), στήνει ο δήμος Νέας Σμύρνης με πρωταγωνιστές τις αγαπημένες κούκλες μικρών και μεγάλων.

Πρόκειται για τη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Νέας Σμύρνης και συγκεκριμένα στον Δημοτικό Χώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας», ξεκινώντας την Παρασκευή 21 Μαρτίου ενώ θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαρτίου με μια χαρούμενη παρέλαση λιλιπούτειων κουκλοπαιχτών και κουκλών στη μεγάλη πλατεία.

 Η Αλεξία Αλεξίου, κουκλοπαίκτρια-πολιτισμολόγος, η οποία συμμετέχει στο φεστιβάλ, ενώ γράφει, σκηνοθετεί και παίζει σε παραστάσεις θεάτρου κούκλας πάνω από 20 χρόνια, μιλάει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ για την ξεχωριστή ιδέα του φεστιβάλ: «Το φεστιβάλ κουκλοθέατρου είναι το "παιδί" που γεννήθηκε μέσα σε μια άριστη συνεργασία μου με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ν. Σμύρνης. Σκοπός μας να φέρει την "άνοιξη", να χαρίσει χαμόγελα και να σκορπίσει αισιοδοξία στις ψυχές των μικρών και μεγάλων θεατών. Εύχομαι να αγαπηθεί από τον κόσμο και να καθιερωθεί σαν θεσμός».

Η είσοδος στο φεστιβάλ κουκλοθέατρου είναι ελεύθερη για το κοινό, εφόσον έχει προμηθευτεί τις αριθμημένες κάρτες εισόδου.

Διαβάστηκε 1665 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων