Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 18:00

Πιο κοντά το CERN στις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας

Μόνιμος μηχανισμός προθερμοκοιτίδων επιχειρηματικότητας σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στην Κεντρική Μακεδονία, ώστε να αποτελέσει, μεταξύ άλλων, τον ενδιάμεσο κρίκο μεταξύ του CΕRN και των επιχειρήσεων της περιοχής. Ο στόχος είναι διττός: αφενός οι ελληνικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν στις διαδικασίες προμηθειών του ερευνητικού οργανισμού, αφετέρου να μπορούν να αναπτύξουν εμπορικά τεχνολογίες που παράγει το CERN, παράπλευρα από την έρευνα που διενεργεί.

Η λογική για τη λειτουργία του νέου μηχανισμού είναι η διοργάνωση σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας κύκλων προθερμοκοίτισης επιχειρήσεων, με στόχο να εντοπίζονται οι κατάλληλες επιχειρηματικές ιδέες που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και διαθέτουν προοπτικές εξέλιξης. Σε αυτό το σημείο, ο μηχανισμός θα παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη, ώστε οι εμπνευστές μιας επιχειρηματικής ιδέας να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση και στα απαραίτητα εργαλεία για την υλοποίησή της.

"Το δίκτυο προθερμοκοιτίδων θα δημιουργηθεί στο πλαίσιο της αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας" επισημαίνει στο ΑΠΕ? ΜΠΕ ο προϊστάμενος της διεύθυνσης, Κώστας Μιχαηλίδης, κάνοντας λόγο για τον ενδιάμεσο κρίκο μεταξύ του CΕRN και των επιχειρήσεων της περιοχής.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία προμηθειών του ερευνητικού οργανισμού, η πρόθεσή του για την αύξηση της συμμετοχής των ελληνικών επιχειρήσεων κάθε είδους σε αυτήν διαπιστώθηκε στις επαφές που είχε πριν από έναν μήνα στη Γενεύη αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπό τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, στην οποία συμμετείχε ομάδα επιχειρηματιών από τη Θεσσαλονίκη. Αποτυπώθηκε μάλιστα στη συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τζιτζικώστας με τη γενική διευθύντρια διεθνών σχέσεων του CΕRN, Σαρλότ Γουαρακάουλε, παρουσία του προέδρου της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, Τάσου Τζήκα.

"Εμείς ως Τεχνόπολη, έχουμε επενδύσει πολύ στη σχέση με το CΕRN, με το οποίο υπογράψαμε συμφωνία το 2014, για να προωθούμε τις τεχνολογίες του στην Ελλάδα" εξηγεί ο κ. Τζήκας και προσθέτει: "τότε αναλάβαμε την υποχρέωση όποιες ιδέες νέων ερευνητών, νέων επιχειρηματιών και start up επιχειρήσεων εγκρίνονται από μια κοινή επιτροπή των δύο φορέων, να φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης και να χρηματοδοτούνται. Στο πλαίσιο αυτό κάνουμε εκδηλώσεις για να γνωρίσουν οι νέοι ερευνητές τις τεχνολογίες του Cern και ήδη εξετάζουμε προτάσεις που μας έχουν γίνει για να δούμε ποιές εγκρίνονται. Από την άλλη πλευρά, η Περιφέρεια δίνει πλέον μια άλλη διάσταση στη συνεργασία, προσφέροντας άλλο κύρος και μεγαλύτερες δυνατότητες".

Διαβάστηκε 1384 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων