Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 12:36

Σ. Φάμελλος: Καμία αντίθεση της αγροτικής λειτουργίας και των δασικών χαρτών

Σ. Φάμελλος: Καμία αντίθεση της αγροτικής λειτουργίας και των δασικών χαρτών

Νομοθετικές αλλαγές και διορθώσεις, σε σχέση με τους δασικούς χάρτες, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος τη Δευτέρα από το ΤΕΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «καμία αντίθεση της αγροτικής λειτουργίας και των δασικών χαρτών».

Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε σχετική εισήγηση, ώστε να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή νομοθετική διάταξη, η οποία θα προβλέπει εύλογη, αλλά όχι μακρόσυρτη, παράταση της διαδικασίας υποβολής ενστάσεων. Αποδέχθηκε την πρόταση συνεργασίας και διαλόγου που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, όπως επίσης οι πρόεδροι του ΓΕΩΤΕΕ Σπύρος Μάμαλης και του ΠΣΔΑΤΜ Μιχάλης Καλογιαννάκης για την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών.

«Αυτή τη στιγμή, χρειάζεται η πολιτεία να εισάγει 4 μήνες παράταση σε κάτι που είχε αρχικό χρονοδιάγραμμα 2 μήνες», είπε ο Σ. Φάμελλος, εξηγώντας ότι «σκοπός της παράτασης είναι να αντιμετωπιστούν προβλήματα, που έχουν ανακύψει και ότι η κυβέρνηση και το ΥΠΕΝ δεν σκοπεύει να βάλει τους πολίτες να ασχοληθούν με τους δασικούς χάρτες μετά το καλοκαίρι ούτε να τους παραπέμψει στις ελληνικές καλένδες». Ειδικότερα, ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στην έκπτωση του τέλους αντίρρησης, που έφθασε από 60 έως 70%, στην κατηγορία ιδιοκτησιών 5 έως 10 στρεμμάτων, και αφορά στη μεγάλη πλειονότητα -έως 70% των υποβαλλόμενων ενστάσεων- ξεκαθαρίζοντας ότι «το τέλος αντίρρησης δεν αφορά το δημόσιο προϋπολογισμό, καθώς απευθύνεται μόνο για να καλύψει το κόστος των επιτροπών αντιρρήσεων».

Διαβάστηκε 1311 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων