Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 15:39

Άρχισε το 6ο Παγκρήτιο φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής

Άρχισε το 6ο Παγκρήτιο φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής

Πάνω από 10.000 συναντήσεις, εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν ανάμεσα στους 190 παραγωγούς, μεταποιητές, τους εκπροσώπους των 25 δικτύων διανομής και των 80 ξενοδοχειακών ομίλων που παίρνουν  μέρος στο 6ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής  που ξεκίνησε το πρωί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης.

Το φόρουμ διεξάγεται για 6η συνεχή χρονιά με τη συνεργασία και των τεσσάρων Επιμελητηρίων του νησιού, του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων και των Ξενοδόχων της Κρήτης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας, φέρνοντας στο ίδιο τραπέζι παραγωγούς, μεταποιητές, προμηθευτές κρητικών προϊόντων και ξενοδόχους απ΄ όλη την Κρήτη, προκειμένου να συζητήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία για την προσεχή τουριστική περίοδο. Στόχος των συναντήσεων που πραγματοποιούνται ανάμεσα στις δυο πλευρές είναι να καλυφθούν οι ανάγκες των ξενοδοχείων της Κρήτης από τα τοπικά αγροτικά και μεταποιημένα προϊόντα, παρέχοντας τη δυνατότητα στους τουρίστες να γνωρίσουν την αυθεντική κρητική διατροφή.

Εκ μέρους των διοργανωτών, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης επισήμανε ότι πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση, στη διάρκεια της οποίας κάθε χρόνο πραγματοποιούνται σημαντικές συμφωνίες για συνεργασία.

Επίσης τόνισε ότι «η μεγάλη συμμετοχή αποδεικνύει όχι μόνο το ενδιαφέρον για την ντόπια αγροτική παραγωγή και μεταποιητική δραστηριότητα, αλλά και τη συστράτευση στην κοινή προσπάθεια για στήριξη της τοπικής οικονομίας».

Εκτός από τις επαγγελματικές συναντήσεις, που πραγματοποιούνται δωρεάν, το φόρουμ περιλαμβάνει, επίσης, έκθεση Κρητικών προϊόντων, διαγωνισμό μαγειρικής και γευσιγνωσία. Παράλληλα, στον χώρο λειτουργούν περίπτερα Δήμων και Επιμελητηρίων της Κρήτης, εκπρόσωποι των οποίων ενημερώνουν για τις δράσεις στήριξης του πρωτογενούς τομέα που έχουν αναλάβει.

Διαβάστηκε 1690 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 15:45

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων