Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 15:41

Ο «Γλυπτός Ποταμός» εκπροσωπεί την Ελλάδα και διεκδικεί ευρωπαϊκό βραβείο

Ο «Γλυπτός Ποταμός» εκπροσωπεί την Ελλάδα και διεκδικεί ευρωπαϊκό βραβείο

Το έργο «Το πείραμα της Λάρισας – ο Γλυπτός Ποταμός – αναπτύσσοντας κώδικες νερών στο κέντρο της πόλης», της γλύπτριας τοπίου Νέλλας Γκόλαντα που κοσμεί την πλατεία Ταχυδρομείου και την κεντρική πλατεία της θεσσαλικής πόλης, διεκδικεί με αξιώσεις μια ευρωπαϊκή διάκριση στον 5ο διαγωνισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης για το βραβείο τοπίου (5th Landscape Award Session 2016-2017).
Τo έργο της γλύπτριας, εκπροσωπεί την Ελλάδα στον διαγωνισμό, στον οποίο συμμετέχουν "τοπία" από 12  ακόμη χώρες και συγκεκριμένα το Βέλγιο, την Ανδόρα, την Τσεχία, τη Φιλανδία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Σλοβακία τη Νορβηγία, τη Σερβία, την Ιταλία, την Ουγγαρία και τη Λετονία.  
Η κ. Γκόλαντα, η οποία βρέθηκε στη Λάρισα με αφορμή τη συμμετοχή της στο 2ο Συνέδριο Marketing και Branding Τόπου, σε δηλώσεις της εξέφρασε την ικανοποίησή της που το έργο της εκπροσωπεί την Ελλάδα στον διαγωνισμό. Επίσης, εξήγησε πως το θέμα του «Γλυπτού Ποταμού» είναι μια συνολική αισθητική παρέμβαση με την οποία γίνεται προσπάθεια «επανίδρυσης της σχέσης της πόλης και των κατοίκων που διαβιούν σε αυτή με το φυσικό και ιστορικό τοπίο»
Σημειώνεται πως, η Νέλλα Γκόλαντα γεννήθηκε στην Αθήνα και η καταγωγή της είναι από τη Λάρισα. Είναι απόφοιτος της Α.Σ.Κ.Τ. και έχει κερδίσει βραβεία και διακρίσεις σε πολλές Biennale. Έργα της βρίσκονται σε μουσεία και συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για τις εικαστικές επεμβάσεις στο δημόσιο χώρο έχουνε γίνει εκτενείς δημοσιεύσεις σε ειδικά αρχιτεκτονικά βιβλία και περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Διαβάστηκε 2741 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων