Παρασκευή, 05 Μαΐου 2017 06:39

«Psiloritis Race» ο 8ος διεθνής ορεινός αγώνας την Κυριακή 28 Μαΐου

«Psiloritis Race» ο 8ος διεθνής ορεινός αγώνας την Κυριακή 28 Μαΐου

«Τρέξε στα βήματα του Δία. Στην Κρήτη όλα είναι δυνατά...»    Με αυτό το σύνθημα διοργανώνεται ο 8ος διεθνής ορεινός αγώνας «Psiloritis Race» στο νομό Ρεθύμνης. Πρόκειται για ειδική διαδρομή που αναβιώνει μια ιερή πορεία της αρχαιότητας, κατά την οποία προσκυνητές της ιερής πόλης της μινωικής Κνωσού ανηφόριζαν στις κορυφές του Ψηλορείτη για να τιμήσουν τον υπέρτατο θεό τους, τον Κρηταγενή Δία.

   Η ιδέα για το διεθνή ορεινό αγώνα «Psiloritis Race» γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2008 στον Όλυμπο. Σύμφωνα με τους διοργανωτές: «συνδέει τον μύθο με τους δρομείς, οι οποίοι ακολουθούν τα ίχνη της ιστορίας πάνω στο ιερό όρος του Κρηταγενή Δία. Ο διεθνής ορεινός αγώνας "Psiloritis Race" αποτελεί μια αθλητική συνάντηση που προβάλλει τη σωματική άσκηση σε συνδυασμό με το περιβάλλον και την επαφή με τη φύση. Στοχεύει να προσελκύσει Έλληνες και ξένους αθλητές που αφοσιώνονται στο ορεινό τρέξιμο, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία ενός επίπονου αγώνα διάρκειας περίπου επτά ωρών».

    Το εναρκτήριο λάκτισμα θα δοθεί το πρωί της Κυριακής, 28 Μαΐου στο οροπέδιο Νέδας στα Ανώγεια, όπου οι αθλητές των 35 χλμ. θα κληθούν να κατακτήσουν την κορυφή του Ψηλορείτη (2.456).

   Πάντα σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα πραγματοποιηθούν ακόμη τα εξής αγωνίσματα: αγώνας δρόμου 8,5 χλμ., δυναμικό βάδην 8,5 χλμ. και ο παιδικός αγώνας των 2 χλμ.

   Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, από τις μέχρι σήμερα αιτήσεις συμμετοχής, η ανταπόκριση έχει υπερβεί κατά πολύ κάθε προσδοκία, ενώ μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον των εθελοντών.

   Δικαίωμα συμμετοχής στον «Psiloritis Race» έχουν άνδρες και γυναίκες, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν ήδη συμμετάσχει σε αντίστοιχο αγώνα ή ακόμα και σε αγώνα ασφάλτου ή ανωμάλου δρόμου. Οι αθλητές αγωνίζονται με προσωπική τους ευθύνη, γνωρίζοντας τις δυσκολίες και τους κινδύνους του αγώνα και σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή, είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για την καλή τους υγεία και την ικανότητα συμμετοχής σε έναν αγώνα με τον βαθμό δυσκολίας του «Psiloritis Race».

   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://www.psiloritisrace.com/ για δηλώσεις συμμετοχής και κάθε άλλη πληροφορία.

Διαβάστηκε 2865 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων