Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 14:31

Ιδρύεται ο πρώτος συνεταιρισμός καλλιεργητών φραγκόσυκου Πελοποννήσου!

Ιδρύεται ο πρώτος συνεταιρισμός καλλιεργητών φραγκόσυκου Πελοποννήσου!

Σχεδόν 100 είναι μέχρι στιγμής οι καλλιεργητές που έχουν εγγραφεί στον πρώτο συνεταιρισμό καλλιεργητών φραγκόσυκου που δημιουργείται στην Πελοπόννησο.

 

Σκοπός του συνεταιρισμού είναι η παραγωγή, διάθεση, και εμπορία του συγκεκριμένου φρούτου με τον διακριτικό τίτλο «Φραγκόσυκα Πελοποννήσου» και η φροντίδα ώστε οι αδιάθετοι καρποί να χρησιμοποιηθούν σε δευτερογενή παραγωγή, όπως μαρμελάδες, ποτά, σαπούνια  κλπ.
Στον υπό ίδρυση συνεταιρισμό μπορούν να μετέχουν και οι καλλιεργητές που θα αρχίσουν τώρα να φυτεύουν φραγκοσυκιές, καθώς επίσης και καλλιεργητές από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Η καλλιέργεια φραγκόσυκου είναι χαμηλού κόστους, ενώ ενισχύεται και από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Η ανακοίνωση από την πρώτη συνέλευση έχει ως εξής:  
Η συνέλευση καλλιεργητών φραγκόσυκου Πελοποννήσου, που έγινε στο Ναύπλιο αφού έλαβε υπ’ όψη τις θέσεις των παρόντων αλλά και τις μετέπειτα προτάσεις με επαφές παραγόντων και φορέων γύρω από την μεταποίηση προΐόντων, σε σύσκεψη της προσωρινής επιτροπής αποφασίσθηκε όπως προτείνει:
Την ίδρυση συνεταιρισμού καλλιεργητών φραγκόσυκου  με τον Διακριτικό τίτλο «Φραγκόσυκα Πελοποννήσου»  και έδραν   το Ναύπλιο Αργολίδας με δυο αρχικά  σκοπούς.
Πρώτον την παραγωγή, διάθεση, και εμπορία του φρούτου. Αυτονόητον ότι τυχόν αδιάθετοι καρποί θα χρησιμοποιηθούν σε δευτερογενή παραγωγή για μαρμελάδες, ποτά, σαπούνια  κλπ. και
Δεύτερον την παραγωγή ζωοτροφών, κάτι το απολύτως αναγκαίο και επιβεβλημένον για ενίσχυση της κτηνοτροφίας και αποκόμιση εσόδων των παραγωγών.
Με τιμή
Π. Θωμόπουλος τηλ 697304014

 

(Φωτογραφία: http://vasiliscaravitis.blogspot.gr/2006/08/blog-post_26.html)

 
Διαβάστηκε 3633 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 14:38