Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 27 Απριλίου 2014 14:26

Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες από χαλαζόπτωση στην περιοχή του Άργους και της Νεμέας

Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες από χαλαζόπτωση στην περιοχή του Άργους και της Νεμέας

Έντονη βροχόπτωση και ισχυρή χαλαζόπτωση, έπληξε το Άργος και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και την περιοχή της Νεμέας, σήμερα το πρωί προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες στον αργείτικο κάμπο.

Ήταν τέτοια η ένταση της χαλαζόπτωσης, που μέσα σε περίπου μισή ώρα, το χαλάζι μεγέθους αμυγδάλου, προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην περιφέρεια των χωριών του αργείτικου κάμπου, Κόκλα, Κεφαλάρι, Ελληνικό, Ίναχος και Σκαφιδάκι, καθώς και στην περιοχή της Νεμέας, την Αρχαία Νεμέα και τις Αρχαίες Κλεωνές. Μεγάλη ζημιά έχουν υποστεί καλλιέργειες βερικοκιάς, ελιές, κηπευτικά, αμπελοειδή, ακόμα και εσπεριδοειδή.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Τάσος Χειβιδόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Β. Έξαρχο, και τον διευθυντή των περιφερειακών υπηρεσιών του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη, Κ. Αγγελόπουλο, και αύριο το πρωί κλιμάκια γεωπόνων του ΕΛΓΑ θα επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές και θα προχωρήσουν σε εκτίμηση της ζημιάς, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για αποζημίωση των παραγωγών.

Διαβάστηκε 1565 φορές