Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 09:25

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στα Ορθωνιά Ζακύνθου

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στα Ορθωνιά Ζακύνθου

Έκτος ελέγχου είναι η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή των Ορθωνιών Ζακύνθου και κατεθύνεται προς το χωριό των Βολιμών, έχοντας κάψει πάνω από 1000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Με το τελευταίο πλοίο της γραμμής Κυλλήνης-Ζακύνθου, έφθασαν στο νησί ενισχύσεις από γειτονικούς νομούς τόσο σε πυροσβέστες όσο και σε οχήματα. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και με το πρώτο δρομολόγιο αύριο καθώς αναμένεται μεγαλή δύναμη ώστε να ενισχύσει το έργο των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ζακύνθου ένα αεροσκάφος C-130, μεταφέροντας πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής.

Η νύχτα στα βουνά της Ζάκυνθου ήταν δύσκολη για όλους του πυροσβέστες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή από χθές το απόγευμα.

Στο κτίριο του Δημαρχείου του τέως Δήμου Αλυκών έχει στηθεί ένα κέντρο επιχειρήσεων από τους τοπικούς φορείς και την Πυροσβεστική ώστε να συντονιστούν όλες τις ενέργειες.

Με το πρώτο φώς της ημέρας, πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ και πετσετέρ αναμένεται να αρχίσουν ρίξεις νερού, κυρίως στις δύσβατες περιοχές που δεν μπορούν να πλησιάσουν οι χερσαίες δυνάμεις.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι από την πύρινη λαίλαπα που καίει για μια ακόμα ημέρα την Ζάκυνθο, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Διαβάστηκε 1446 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 09:39