Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017 09:58

4,4 εκατ. ευρώ για έργα για τη γεωργία και την κτηνοτροφία στη Θεσσαλία

4,4 εκατ. ευρώ για έργα για τη γεωργία και την κτηνοτροφία στη Θεσσαλία

Εγκρίθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και εκδόθηκε η πρόσκληση στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 για τη «βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», προϋπολογισμού 4,4 εκατ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και από εθνικούς πόρους, που απευθύνεται στους δήμους της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η πρόσκληση αφορά έργα επέκτασης και βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που εξυπηρετούν τους στόχους: α) Μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων. β) Εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, στις αγροτικές περιοχές, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, με την παράλληλη βελτίωση και εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων (πρόσβαση μηχανών, εύκολη διακίνηση της παραγωγής κ.λπ.) που αναμένεται να συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων, με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα.

«Μέσω του προγράμματος αυτού, προϋπολογισμού 4,4 εκατ. ευρώ, στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την πρόσβαση σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Το πρόγραμμα απευθύνεται στους δήμους όλης της Θεσσαλίας, τους οποίους και καλούμε να καταθέσουν τις προτάσεις τους για χρηματοδότηση», τόνισε σε δήλωση του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 8.3 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 8.354.800.00 ευρώ για την περιφερειακή ενότητα Λάρισας ενέκρινε η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σημείωσε ότι πέρα από τη χρησιμότητα των έργων στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, συντηρούνται-δημιουργούνται θέσεις εργασίας και πέφτει χρήμα στην πραγματική οικονομία σε μια δύσκολη περίοδο.

Τα έργα αφορούν την αποκατάσταση-βελτίωση και συντήρηση της παλαιάς εθνικής οδού Φαρσάλων-Βόλου, τη συντήρηση της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας-Φαρσάλων, τη συντήρηση της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου, αλλά και έργα στο οδικό δίκτυο Λάρισας-Ελασσόνας. Επίσης, ο προϋπολογισμός καλύπτει μικρά τεχνικά έργα στο οδικό δίκτυο της περιφερειακής ενότητας Λάρισας, την προμήθεια και εγκατάσταση μονάδων τηλεεπιτήρησης ρυθμιστών κυκλοφορίας μέσω κινητής τηλεφωνίας, αλλά και την προμήθεια αγωγού μεταφοράς πόσιμου νερού στον οικισμό «Αμπέλια».

Διαβάστηκε 1529 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017 10:02