Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 12:47

20.000 εκδρομείς επέλεξαν Πελοπόννησο για τα Χριστούγεννα

20.000 εκδρομείς επέλεξαν Πελοπόννησο για τα Χριστούγεννα

Πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών έγιναν το τριήμερο των Χριστουγέννων οι χειμερινοί προορισμοί στην Πελοπόννησο και ειδικότερα οι ορεινές περιοχές σε Αχαΐα, Κορινθία και Αρκαδία, όπου λειτουργούν χιονοδρομικά κέντρα. Επίσης, μεγάλη κίνηση καταγράφηκε και σε μη ορεινές περιοχές, όπως η Καλαμάτα και το Ναύπλιο.

Ειδικότερα, ξεπέρασαν τους 20.000 οι εκδρομείς που επέλεξαν για τα Χριστούγεννα την περιοχή των Καλαβρύτων, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς, τονίζοντας ότι βοήθησαν σημαντικά, ώστε να πάρει μια «βαθιά ανάσα» η τοπική οικονομία. Μάλιστα, όπως σημείωσε, «ενδεικτικό της αύξησης των επισκεπτών είναι ότι χθες και προχθές υπήρχαν στο χιονοδρομικό περισσότερα από 8.000 άτομα».

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών έπαιξε, σύμφωνα με τον δήμαρχο, η λειτουργία του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Πατρών, αφού η χρονική απόσταση Αθήνα - Καλάβρυτα έχει πλέον μειωθεί σε δύο ώρες και δέκα λεπτά. Όσον αφορά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη χιονόπτωση τις παραμονές των Χριστουγέννων, ο Γιώργος Λαζουράς τόνισε: «Καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε».

Σχετικά με το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς, ο δήμαρχος διατύπωσε την εκτίμηση ότι από τα έως τώρα στοιχεία, φαίνεται ότι θα βρεθεί στην περιοχή αριθμός επισκεπτών ίδιος με εκείνον των Χριστουγέννων, αλλά και την ελπίδα να καταγραφεί και αύξηση».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου των Καλαβρύτων Λεωνίδας Σπυρόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε «χριστουγεννιάτικο δώρο» τις χιονοπτώσεις, αφού όπως εξήγησε, «φέτος παρατηρήθηκε ρεκόρ προσέλευσης, με περισσότερους από 20.000 επισκέπτες».

Και ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι η αύξηση της επισκεψιμότητας στα Καλάβρυτα οφείλεται στη λειτουργία του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Πατρών, ενώ όσον αφορά τα προβλήματα, λόγω του χιονιού, στο οδικό δίκτυο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό, δήλωσε: «Σε συνεργασία με τον δήμο καταφέραμε να κρατήσουμε ανοικτό τον δρόμο».

Σχετικά με την κίνηση σε Κορινθία και Αρκαδία, η αντιπεριφερειάχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο απολογισμός είναι θετικός.

Όπως εξήγησε, η πληρότητα ήταν σχεδόν 100% στους ορεινούς προορισμούς, όπου λειτουργούν χιονοδρομικά κέντρα, δηλαδή στην ορεινή Κορίνθια, όπως τα Άνω Τρίκαλα, αλλά και στη ορεινή Αρκαδία, Δημητσάνα, Βυτίνα και σε όλη την περιοχή του Μαινάλου.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι «καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να μην κλείσουν οι δρόμοι από τις χιονοπτώσεις».

Επιπλέον, σημείωσε ότι παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση στην Καλαμάτα, που προσπαθεί να έχει τουρισμό όλο τον χρόνο, αλλά αρκετοί ήταν και εκείνοι που επέλεξαν το Ναύπλιο για το τριήμερο των Χριστουγέννων.

Εκτός από την Πελοπόννησο, ένας ακόμη χειμερινός προορισμός, η ορεινή Ναυπακτία, κατέγραψε μεγάλη κίνηση το τριήμερο των Χριστουγέννων.

Ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Σύψας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα, υπήρχε μεγάλη πληρότητα σε όλα τα καταλύματα της ορεινής Ναυπακτίας, ενώ εμείς από την πλευρά μας, ως δήμος, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ανοικτούς τους δρόμους, ώστε να μην υπάρξουν αποκλεισμοί λόγω του χιονιού».

Διαβάστηκε 1522 φορές