Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 19:03

9+1 λόγοι για να παντρευτείτε στη Μονεμβασιά!

Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού μου στη Λακωνία είχα την τύχη να βρεθώ και πάλι σε έναν από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς μου, τη Μονεμβασιά. Τα τείχη, οι εκκλησίες, τα πετρόχτιστα σπίτια και αρχοντικά, οι καμάρες, τα καλντερίμια, τα παραδοσιακά καταλύματα συνθέτουν ένα μοναδικό οικιστικό σύνολο, που δικαίως καταλαμβάνει μια από τις υψηλότερες θέσειςστιςπροτιμήσεις των ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών.

Η συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Μονεμβασιάς, Χαράλαμπο Λύρα, μου έδωσε την ευκαιρία να δω την πολιτεία της Μονεμβασιάς με μια άλλη ματιά. Ο Μπάμπης είχε την καλοσύνη να μου προσφέρει ένα DVD με γάμους που έχουν γίνει κατά καιρούς στο γραφικό βράχο της καστροπολιτείας και μου ανέπτυξε τους 9+1 λόγους για να παντρευτείσήμερα κάποιος στη Μονεμβασιά:

  • Είναι το μοναδικό σημείο στην Ελλάδα που συνδυάζει με τόσο ξεχωριστό τρόπο την ιστορία, τον πολιτισμό και το ρομαντισμό. Στην καστροπολιτεία το ρολόι του χρόνου μοιάζει να έχει σταματήσει. Κάθε στιγμή τηςγαμήλιας τελετής ακροβατεί ανάμεσα στο σήμερα και στο χθες.
  • Μέσα στην καστροπολιτεία υπάρχουν σημαντικοί ναοίμε μεγάλη ιστορική αξία, κατανυκτική ατμόσφαιρα, αλλά και απερίγραπτη ομορφιά.
  • Τα ζευγάρια που επιλέγουν τον πολιτικό γάμο μπορούν να πραγματοποιήσουν την τελετή τους σε ιδιαίτερα σημεία εντός και εκτός του κάστρου, όπως βεράντες με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Μυρτώου και αίθουσες ξενοδοχείων μοναδικά διακοσμημένες.
  • Η καστροπολιτεία είναι ένα παραμυθένιο σκηνικό, που λατρεύουν οιφωτογράφοι από όλον τον κόσμο. Η αυστηρότητα της πέτρας συνδυάζεται με την απεραντοσύνη του Μυρτώου πελάγους, και η φωτογράφιση απογειώνεται…
  • Ένας γάμος στη Μονεμβασιά αποτελεί την ιδανική αφορμή για κάθε καλεσμένο να συνδυάσει το ταξίδι του με διακοπές σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές τις Ελλάδας. Άνοιξη, καλοκαίρι ή φθινόπωρο, ο Δήμος Μονεμβασιάς προσφέρεται για διακοπές που καλύπτουν τις ανάγκες ακόμη και του πλέον απαιτητικού επισκέπτη.
  • Στη Μονεμβασιά υπάρχει πληθώρα αξιόλογων ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών. Ρομαντικές σουίτεςσε πετρόχτιστους ξενώνες και ξενοδοχείαγια τους νεόνυμφους, αλλά και πολλές επιλογές, με άριστη σχέση ποιότητας - τιμής, για όλους τους καλεσμένους του ζευγαριού, χωρίς απαγορευτικό κόστος.
  • Στη Μονεμβασιά υπάρχει μεγάλη ποικιλία χώρων που μπορούν να φιλοξενήσουν οποιαδήποτεδεξίωση γάμου, μικρή ή μεγάλη. Επίσης, άριστοι επαγγελματίες που μπορούν να υποστηρίξουν με τον καλύτερο τρόπο την τέλεια διοργάνωση ενός γάμου (φωτογράφοι, catering, κομμωτήρια, μακιγιάζ, στολισμοί, ανθοπωλεία κ.λπ.).
  • Στη Μονεμβασιά φθάνουμε οδικώς. Αυτό σημαίνει πως τυχόν άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επηρεάζουν τις μετακινήσεις του ζευγαριού και των καλεσμένων, δημιουργώντας απρόοπτα της τελευταίας στιγμής.
  • Στη Μονεμβασιά το κλίμα είναι ήπιο, με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ηλιοφάνειας στην Ελλάδα. Είναι εξαιρετικά σπάνιο να δημιουργηθούν προβλήματα από έντονους ανέμους ή βροχόπτωση σε οποιαδήποτε υπαίθρια δεξίωση.
  • Κάθε γάμος είναι τοξεκίνημα μιαςκαινούριας ζωής. Όταν τα φώτα σβήσουν, όλα αποτελούν μιαν ανάμνηση. Η ανάμνηση από ένα γάμο στην καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς είναι, πέραν πάσης αμφιβολίας, γλυκιά και διακριτική

9+1 λόγοι, λοιπόν, για να παντρευτείτε στη Μονεμβασιά, όταν και εφόσον το αποφασίσετε. Σας ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτον!

πηγή: http://www.diakopes.gr

Διαβάστηκε 2054 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 19:23

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων