Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 19:03

10 ξενοδοχεία με ... χαρακτήρα

10 ξενοδοχεία με ... χαρακτήρα

Ταξιδεύουμε στην Ευρώπη και επιλέγουμε προτάσεις διαμονής που συνδυάζουν στυλ και καλή σχέση ποιότητας - τιμής.

ΑΡΛ
HOTEL DU CLOITRE

Το μπουτίκ ξενοδοχείο που άνοιξε η Ελβετίδα συλλέκτρια έργων τέχνης Maja Hoffman στη γαλλική επαρχία θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το εξοχικό των ονείρων μας. Πρόσφατα ανακαινισμένο, βρίσκεται μια ανάσα μακριά από το αρχαίο Ρωμαϊκό θέατρο και η πρόσοψή του είναι καλυμμένη από κισσούς. Η πλακόστρωτη ταράτσα διαθέτει μπαρ με θέα στην εκκλησία Saint Trophime, ενώ το μικροσκοπικό εστιατόριο L’ Ouvre Boite στο ισόγειο σερβίρει τάπας και τοπικά κρασιά. Τα 19 ψηλοτάβανα δωμάτια είναι διακοσμημένα με πίνακες του Βαν Γκογκ -η Αρλ ήταν η αγαπημένη του πόλη και είχε αφιερώσει σε αυτήν τουλάχιστον 300 σκίτσα-, ενώ δημιουργούν μια ατμόσφαιρα αλλοτινής εποχής χάρη στους ανεμιστήρες-αντίκες, τα μωσαϊκά του 1960 στο δάπεδο και τα σκαλιστά στο χέρι ξύλινα έπιπλα.
> 18 rue du Cloitre, T/+33(0)4.88.09.10.00, www.hotelducloitre.com, 105 ευρώ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
ST OBERHOLZ

Φοιτητές και επαγγελματίες προγραμματιστές στριμώχνουν τα λάπτοπ τους πάνω στους μοναστηριακούς πάγκους, πίνουν καπουτσίνο και τσιμπολογάνε σπιτικό κέικ: αυτή είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς μπαίνοντας στο St Oberholz cafe, το πρώτο καφέ της πόλης που επέτρεψε το 2005 τη χρήση υπολογιστών και την παροχή δωρεάν Ιντερνετ. Δύο χρόνια μετά, ο ιδιοκτήτης Ansgar Oberholz επεξέτεινε το δημοφιλές στέκι των geeks του Βερολίνου, εγκαινιάζοντας στον από πάνω όροφο δύο μεγάλα διαμερίσματα με τρία υπνοδωμάτια, μπάνιο και κουζίνα το καθένα. Μοντέρνα, ψηλοτάβανα, με ξύλινα πατώματα και ασπρόμαυρες τοιχογραφίες ντόπιων καλλιτεχνών, αγαπήθηκαν από τους ταξιδιώτες και έτσι του χρόνου θα ανοίξει ακόμη ένα κτίριο με καφέ, γραφεία και 3 διώροφα διαμερίσματα με την υπογραφή του Oberholz στον ίδιο δρόμο.
> Rosenthaler Strasse 72a, T/+030.240.855.86, www.sanktoberholz.de, 240 ευρώ/3 άτομα

ΚΑΟΥΝΤΙ ΚΕΡΙ
ARD NA SIDHE COUNTRY HOUS
E
Χτίστηκε το 1913 ως ιδιωτικό θέρετρο της Αγγλο-Ιρλανδής Edith Gordon και έκτοτε έχει μείνει στην ιστορία ως «ο λόφος των νεραϊδών». Πράγματι, έχει κάτι το παραμυθένιο αυτό το αρχοντικό. Οι ολάνθιστοι κήποι με τις μανόλιες και τα τριαντάφυλλα συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό, το οποίο οι επισκέπτες απολαμβάνουν από τα μεγάλα παράθυρα στα 18 φωτεινά δωμάτια, ενώ την ώρα του ηλιοβασιλέματος μπορούν να κατηφορίσουν προς τη λίμνη για μια ρομαντική βαρκάδα. Το δείπνο σερβίρεται στη σάλα με τις καρέκλες από ξύλο βελανιδιάς ή στη βεράντα με τα καταπράσινα φυτά και περιλαμβάνει ιρλανδικές παραδοσιακές συνταγές.  
> Caragh Lake, T/+353.66.976.9105, www.ardnasidhe.com, 175 ευρώ

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
SP34

Τα πάντα εδώ -από τα ποδήλατα που φιγουράρουν στο λόμπι ως έργα τέχνης μέχρι τα 118 έξυπνα δομημένα δωμάτια τύπου loft- αντικατοπτρίζουν τη μοντέρνα αισθητική που χαρακτηρίζει την Κοπεγχάγη. Ντιζάιν φωτιστικά, διακόσμηση σε τόνους γκρι και λευκού, έπιπλα από ξύλο και δέρμα, δωρεάν wi-fi, ρεσεψιόν που λειτουργεί ως εικοσιτετράωρο μπαρ και σερβίρει καφέ το πρωί ή κρασί το βράδυ, το πολυσύχναστο εστιατόριο Cocks and Cows, αλλά και μια βιβλιοθήκη με σπάνιες εκδόσεις αρχιτεκτονικής και γαστρονομίας είναι μόνο μερικές από τις εκπλήξεις που κρύβει αυτό το στυλάτο ξενοδοχείο. Δεν είναι τυχαίο που εδώ συναντά κανείς κάθε Σαββατοκύριακο από νεαρούς Αμερικανούς εκδρομείς μέχρι οικογένειες με παιδιά!
> Sankt Peders Straede 30C, T/+45.3395.7700, www.brochner-hotels.dk, 190 ευρώ

ΛΙΣΑΒΩΝΑ
MEMMO ALFAMA

Ενα ξενοδοχείο-φόρος τιμής στην παράδοση των Πορτογάλων: από τη χαλαρή νοοτροπία των σέρφερ μέχρι τη μελαγχολική μουσική fado και από τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια πάνω από τον ποταμό Τάγο μέχρι τις χειροποίητες ζωγραφιές azulejos, τα πάντα σε αυτό το κτίριο του 19ου αιώνα παραπέμπουν στην ιστορία του τόπου. Τα 42 δωμάτια έχουν θέα είτε στον εσωτερικό κήπο με τα λουλούδια είτε στους δρόμους της παλαιότερης γειτονιάς της Λισαβώνας, ενώ τις εντυπώσεις κλέβει η ταράτσα με το ατμοσφαιρικό wine bar που σερβίρει γευστικά πλατό τυριών και αλλαντικών και διαθέτει τζάκι και πισίνα που λειτουργούν ανάλογα με την εποχή.
> Travessa das Merceeiras 27, T/+351.210.495.660, www.memmoalfama.com, 140 ευρώ

ΠΑΡΙΣΙ
HOTEL 123 SEBASTOPOL

Ο κόσμος του κινηματογράφου ήταν ανέκαθεν το πάθος του διακοσμητή Philippe Maidenberg και αυτό φαίνεται στον τρόπο που επέλεξε να επιμεληθεί τα 63 δωμάτια αυτού του ξενοδοχείου. Απ’ έξω μοιάζει με όλα τα άλλα κτίρια του πολύβουου δρόμου, αλλά μπαίνοντας στο λόμπι νομίζεις ότι  βρίσκεσαι στην είσοδο ενός παλιού σινεμά με ασπρόμαυρες αφίσες και ένα μακρύ βελούδινο κόκκινο χαλί, πανομοιότυπο με αυτό των Καννών. Καθένας από τους 6 ορόφους φέρει το όνομα ενός διάσημου σταρ του γαλλικού σινεμά, ενώ στα δωμάτια υπάρχουν παλιές κάμερες πάνω σε τριπόδια, καθρέφτες με λάμπες σαν σε καμαρίνι, χειρόγραφα σενάρια και φιλμ. Στο ισόγειο υπάρχει ένα κοκτέιλ μπαρ που θυμίζει σκηνικό χολιγουντιανής ταινίας με τεράστιους προβολείς, καρέκλες σκηνοθέτη και μια αίθουσα προβολών 20 θέσεων που παίζει τρεις ταινίες την ημέρα.
> 123 Boulevard Sebastopol, T/+33.140.39.61.23, www.le123sebastopol.com, 255 ευρώ

ΠΑΡΙΣΙ
EDGAR HOTEL

Οταν ο Guillaume Rouget-Luchaire αποφάσισε να ανοίξει αυτό το μοντέρνο ξενοδοχείο στην καρδιά της hot περιοχής Sentier, οραματίστηκε το χώρο ως «εστιατόριο με δωμάτια». Κάπως έτσι έστησε από το μηδέν ένα γκουρμέ στέκι για τους Παριζιάνους, με έπιπλα σκανδιναβικού ντιζάιν και μενού βασισμένο στα θαλασσινά. Εδώ, ακόμη και τις καθημερινές, επικρατεί το αδιαχώρητο. Τα πιάτα υπογράφει ο διάσημος Βέλγος σεφ Xavier Therry, η λίστα των κοκτέιλ είναι εκτενής και η μουσική περιορίζεται σε τζαζ μελωδίες του ’50. Ολα αυτά όμως συμβαίνουν στο ισόγειο. Ακριβώς από πάνω υπάρχουν 13 θεματικά δωμάτια διά χειρός Pascal Brault, σχεδιαστή της Chanel: κάποια μοιάζουν με καρτ-ποστάλ τροπικού νησιού, ενώ άλλα έχουν πιο σκοτεινό χαρακτήρα. Ολα πάντως είναι ελαφρώς εκκεντρικά, γι’ αυτό, αν είστε λάτρεις του κλασικού, καλύτερα να παραμείνετε στο ισόγειο!
> 31 rue D’ Alexandrie, T/+33.1.40.41.05.69, www.edgarparis.com, 215 ευρώ

ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ
CITIZENM

Από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα, το Ρότερνταμ φημίζεται για την ενδιαφέρουσα μείξη στοιχείων του 20ού αιώνα και της νέας χιλιετίας που επιδεικνύει στην αρχιτεκτονική του. Το ίδιο ισχύει και γι’ αυτό το ξενοδοχείο, που συνδυάζει έξυπνο σχεδιασμό με μινιμαλιστικές πινελιές - τα δύο χαρακτηριστικά του ολλανδικού ντιζάιν. Απ’ έξω μοιάζει με τεράστιο γυάλινο κουτί που «βλέπει» προς το μικρό λιμάνι όπου πλέουν παλιά ιστιοπλοϊκά. Μπαίνοντας μέσα, βρίσκεσαι στο πολύχρωμο λόμπι με τις μοντέρνες καρέκλες, που θυμίζει καθιστικό σπιτιού και αποτελεί σημείο συνάντησης των απανταχού city breakers. Εδώ οι επισκέπτες απολαμβάνουν κοκτέιλ και σούσι λίγο πριν επιστρέψουν στα δωμάτιά τους, τα οποία ναι μεν είναι μικρά, αλλά διαθέτουν υπέρδιπλα κρεβάτια και τάμπλετ με το οποίο ελέγχεις τα πάντα - από τα στόρια μέχρι το φωτισμό.
> Gelderse Plein 50, T/+31.10.810.8100, www.citizenm.com, 125 ευρώ

ΤΟΣΚΑΝΗ
PODERE CONTI AGRITURISMO

Η Cornelia Conti, μια Βρετανίδα τραπεζική υπάλληλος που άλλαξε καριέρα και έγινε διακοσμήτρια, πέρασε 7 χρόνια μετατρέποντας ένα αγρόκτημα του 17ου αιώνα σε πολυτελές αγροτουριστικό θέρετρο. Αποτέλεσμα; Ιταλοί αλλά και ξένοι επισκέπτες, κυρίως οικογενειάρχες, είναι διατεθειμένοι να διανύσουν μερικά χιλιόμετρα παραπάνω για να βρεθούν εδώ, στο λόφο του Εθνικού Πάρκου της Τοσκάνης, όπου οι μέρες κυλούν ξεκούραστα πάνω σε αιώρες και ο μόνος θόρυβος είναι αυτός που προέρχεται από το ζουζούνισμα των μελισσών. Τα 13 ευρύχωρα δωμάτια είναι διακοσμημένα με αντίκες από Μαρόκο, Ιράν, Αίγυπτο, Ινδία και Κορέα, ενώ στο bio εστιατόριο χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οργανικές πρώτες ύλες κατευθείαν από το μποστάνι του αρχοντικού.
> Via Dobbiana Macerie 3, T/+39.348.268.1830, www.podereconti.com, 105 ευρώ

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
SOPRARNO SUITES

Η περιοχή Oltrarno δεν είχε τίποτα το ενδιαφέρον προτού ανοίξει εκεί, σε ένα παλάτι του 16ου αιώνα, αυτό το ξενοδοχείο. Οι ιδιοκτήτες, η γραφίστρια Betty Soldi και ο δικηγόρος σύζυγός της Matteo Perduca, φημίζονται για το ιδιαίτερο γούστο τους και έτσι όργωσαν βίντατζ καταστήματα και υπαίθριες αγορές για να βρουν ασυνήθιστα αντικείμενα και να τα χρησιμοποιήσουν ως ντεκόρ. Κάπως έτσι ένας πυροσβεστήρας μετατράπηκε σε φωτιστικό, μερικά βαρέλια έγιναν τραπέζι και ένα εξομολογητήριο μετατράπηκε σε βιβλιοθήκη! Τα 11 ευρύχωρα δωμάτια είναι θεματικά - το Gioco, για παράδειγμα, έχει μπιλιάρδο, Lego και PlayStation, ενώ το Paper Room έχει καρέκλες βγαλμένες από σχολική αίθουσα και κορνιζαρισμένους χάρτες. Οσο για το πρωινό; Δοκιμάστε φρουτοσαλάτα, κρουασάν και δυνατό καφέ μόκα.
> Via Maggio 35, T/+39.055.046.8718, www.soprarnosuites.com, 155 ευρώ

Διαβάστηκε 1604 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 19:22

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων