Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 17:07

Εναρξη απ’ ευθείας πτήσεων για ΗΠΑ και Καναδά από την SkyGreece

Εναρξη απ’ ευθείας πτήσεων για ΗΠΑ και Καναδά από την SkyGreece

Την έναρξη τακτικών υπερατλαντικών πτήσεων από και προς Ελλάδα ανακοίνωσε η ελληνική αεροπορική εταιρία SkyGreece Airlines, αποσκοπώντας στη δημιουργία γέφυρας επικοινωνίας με τους Έλληνες ομογενείς των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά.

Η αεροπορική εταιρία που εδρεύει στο Μαρκόπουλο Αττικής, ιδρύθηκε από Έλληνες ομογενείς του Καναδά, με πορεία στους τομείς της αεροπορίας και του τουρισμού, και πρόεδρο τον πατήρ Νικόλαο Αλεξανδρή.

Όπως ανακοίνωσαν την Τετάρτη, εκπρόσωποι της εταιρείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, «πρωταρχικός στόχος είναι να αποτελέσει η εταιρεία τον συνδετικό κρίκο της ομογένειας με την πατρίδα», πραγματοποιώντας απευθείας πτήσεις σε τακτική -και όχι εποχική- βάση, με χαμηλούς ναύλους.

Συγκεκριμένα, από τις 24 Μαΐου ξεκινούν οι πτήσεις Αθήνα-Τορόντο-Μόντρεαλ, ενώ στις 18 Ιουνίου ξεκινά το δεύτερο δρομολόγιο με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη. κάνοντας στάση στη Βουδαπέστη, και τελευταίο σταθμό το Τορόντο. Στις 19 Ιουνίου ξεκινά το δρομολόγιο Αθήνα- Νέα Υόρκη και στις 26 Ιουνίου το Αθήνα-Ζάγκρεμπ-Τορόντο.

Τη στήριξη της κυβέρνησης στο μεγάλο αυτό εγχείρημα της SkyGreece Airlines, εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα στοίχημα της εταιρείας να συνδέσει όλο το χρόνο τους ομογενείς με την μητέρα πατρίδα. Σε ό,τι αφορά το σήμα της εταιρείας, που είναι η ελληνική σημαία στο ουραίο πτερύγιο, η κ. Κουντουρά δήλωσε ότι πρόκειται για την καλύτερη προβολή της χώρας μας.

Σε ό,τι αφορά το επιχειρησιακό δυναμικό της εταιρείας, πέραν του ιδιόκτητου Boeing 767-300 ER, προστέθηκε μέσω leasing ένα Airbus A-340, το οποίο θα πιλοτάρουν πιλότοι της παλαιάς Ολυμπιακής. Ταυτόχρονα η εταιρεία προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την βουλγαρική ΒΗ Air, ενισχύοντας περαιτέρω το πτητικό της έργο με 6 αεροσκάφη και ενδυναμώνοντας την παρουσία της στην ευρύτερη Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Στους μακροπρόθεσμους στόχους της εταιρείας όπως αποκάλυψε ο CCO Βασ. Αλεφάντης, είναι η σύνδεση της Ελλάδας με Σικάγο, Βοστόνη και Ν. Αφρική, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι απασχολούνται συνολικά 150 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 100 στην Ελλάδα, και αναμένονται 60 προσλήψεις σε προσωπικό καμπίνας.

Διαβάστηκε 3202 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 18:58

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων