Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 16:07

Επέστρεψε η American Airlines στην Αθήνα με καθημερινά δρομολόγια προς τη Φιλαδέλφεια

Επέστρεψε στην Ελλάδα και στο αεροδρόμιο της Αθήνας ο αμερικανικός αερομεταφορέας  American Airlines, που θα συνδέει καθημερινά την ελληνική πρωτεύουσα με τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Από τον ερχόμενο Οκτώβριο που αναμένεται να ολοκληρωθεί η συγχώνευσή της με τη US Airways, η American Airlines θα αποτελεί τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα στον κόσμο.

Το πρώτο δρομολόγιο από την Αθήνα προς τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ εκτελέστηκε την Παρασκευή το πρωί, ενώ όπως ανακοίνωσε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) οι πτήσεις της American Airlines θα πραγματοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου και όχι μόνο κατά τους «παραδοσιακούς» καλοκαιρινούς μήνες, όπως γινόταν παλαιότερα.

Οι καθημερινές πτήσεις της American Airlines αυξάνουν τις επιλογές του επιβατικού κοινού, προσφέροντας ανταπόκριση σε ολόκληρο το δίκτυο της αμερικάνικης εταιρείας. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφη τύπου Airbus 330 και θα αναχωρούν από την Αθήνα στις 11:20 το πρωί (άφιξη από τη Φιλαδέλφεια στις 09:05).

Η American Airlines είναι από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες των Η. Π. Α και η μεγαλύτερη στον κόσμο όσον αφορά τα μίλια που διανύει ετησίως και τον αριθμό των επιβατών που μεταφέρει. Ιδρύθηκε το 1930 και έχει ως κύρια έδρα της το διεθνές αεροδρόμιο του Dallas στο Τέξας, το οποίο εξυπηρετεί τους προορισμούς της Αμερικής. Επίσης, η δεύτερη έδρα της εταιρείας στο Σικάγο, είναι η κύρια πύλη της για την Ευρώπη και την Ασία. Η τρίτη έδρα της American Airlines στη Νέα Υόρκη, εξυπηρετεί κυρίως την Αμερική και ορισμένες χώρες της Ευρώπης, ενώ η έδρα του Λος Άντζελες είναι η κύρια πύλη προς την Ασία.

Υπενθυμίζεται, ότι η άλλη αμερικανική αεροπορική εταιρία, η Delta Airlines, έχει ανακοινώσει ότι θα εκτελεί 11 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα προς τις ΗΠΑ (αεροδρόμιο John F. Kennedy), καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.


Η εταιρεία ξεκίνησε και πάλι τα δρομολόγιά της προς την Αθήνα στις 30 Μαρτίου με πέντε πτήσεις την εβδομάδα, οι οποίες θα αυξηθούν σε επτά την εβδομάδα (μια καθημερινά) από τις 2 Μαΐου. Από τις 3 Ιουνίου 2015, θα προστεθούν επιπλέον πτήσεις, φτάνοντας συνολικά τις 11 την εβδομάδα. Στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών με υψηλή ζήτηση, η Delta θα προσφέρει 5.900 θέσεις κάθε εβδομάδα μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Όλες οι πτήσεις από την Αθήνα θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την κοινοπραξία Air France - KLM και Alitalia.

Διαβάστηκε 1431 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 18:57

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων