Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 12:14

"Διατηρεί τις δυνάμεις του" ο ελληνικός τουρισμός στο πρώτο πεντάμηνο του έτους

"Διατηρεί τις δυνάμεις του" ο ελληνικός τουρισμός στο πρώτο πεντάμηνο του έτους

Διατηρεί τις δυνάμεις του ο ελληνικός τουρισμός και την εφετινή χρονιά και παρά την παρούσα δυσχερή συγκυρία, ήδη στο πρώτο πεντάμηνο του έτους οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών «τρέχουν» με άνοδο 10,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014.

«Τα μεγέθη αυτά διαψεύδουν τις "Κασσάνδρες" που καταστροφολογούσαν για την πορεία του τουρισμού», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς Σπύρος Γαλιατσάτος και συμπληρώνει ότι «το ελληνικό τουριστικό προϊόν αποδεικνύεται ανθεκτικό. Στο σημείο αυτό επισημαίνει ότι η μάχη κερδίζεται, γιατί τα ελληνικά καταλύματα έχουν υποτιμολογήσει τις υπηρεσίες τους προκειμένου να είναι ανταγωνιστικά».

Οι Κυκλάδες στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου έχουν σημειώσει άνοδο 22,5% στις αφίξεις σε σχέση με πέρυσι, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι αεροπορικές αφίξεις στο Ιόνιο που κινήθηκαν με τη σειρά τους ανοδικά στο 2,4%. Ιδιαίτερα ανοδικά και τα στοιχεία από τις αεροπορικές αφίξεις στην Πελοπόννησο, όπου παρατηρήθηκε άνοδο 91,4% σε σχέση με πέρυσι.

Για τα μεγέθη της Πελοποννήσου, ωστόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης σημειώνει, ότι «αυτές οι αφίξεις δεν αποτυπώνονται και σε αύξηση των πληροτήτων των καταλυμάτων». Η Πελοπόννησος σύμφωνα με τον κ. Πολλάλη «εξακολουθεί και φέτος να αντιμετωπίζει πρόβλημα στις ελεύσεις τουριστών».

Παραμένοντας στις περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο πεντάμηνο, ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, παρατηρείται, στο πεντάμηνο, μικρή πτώση αφίξεων στους προορισμούς του Ηρακλείου Κρήτης και της Ρόδου με ποσοστά -3,6% και -2,8% αντίστοιχα.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενοι μήνες, κορύφωσης της τουριστικής χρονιάς, θα διαμορφώσουν πως θα κινηθεί ο ελληνικός τουρισμός το 2015 συνολικά.

Διαβάστηκε 1739 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων