Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 19:26

Τα superyachts του μέλλοντος

Τα λεγόμενα «concept yachts», σαν τους ομολόγους τους στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, παρέχουν στους σχεδιαστές σκαφών πολυτελείας μια μοναδική ευκαιρία να… φτάσουν τη φαντασία τους στα όρια και να αναπτύξουν καινούριες ιδέες για τους μελλοντικούς «ταξιδευτές» των θαλασσών.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα superyachts του μέλλοντος, που μπορεί σε λίγα χρόνια να «δαμάζουν» τα κύματα στους ωκεανούς της γης, σύμφωνα με ένα αφιέρωμα του Business Insider.

1. Federico Fiorentino Belafonte

Κομψός σχεδιασμός, που θυμίζει το σχήμα μιας σφαίρας, το γιοτ πολυτελείας «Belafonte» φέρει την υπογραφή του Federico Fiorentino. Θα μπορεί να φτάνει ταχύτητες μέχρι 24 κόμβους και η έμπνευση του προήλθε από (τι άλλο;) τα ταχύτατα sports cars.

Το μήκος του θα φτάνει τα 50 μέτρα, θα διαθέτει πέντε καμπίνες και ένα skylounge. Ο χρόνος κατασκευής του εκτιμάται στα 2,5 χρόνια και η τιμή του στα… 26,4 εκατ. δολάρια.

2. Lobanov Design Star

Με μήκος 132 μέτρα το σχέδιο της ιταλικής εταιρείας Lobanov Design και της βρετανικής BMT Nigel Gee θα υψώνεται σαν πυραμίδα από την επιφάνεια του νερού.

Θα τροφοδοτείται με ενέργεια από οκτώ γεννήτριες, θα είναι εξοπλισμένο με δύο προωθητήρες azimuth, οι οποίοι θα μπορούν να ρυθμίζονται έτσι ώστε το σκάφος να περιστρέφεται αργά κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μεγιστοποιεί την έκθεση στον ήλιο.

3. Admiral X Force 145

Το σχέδιο εμπνεύστηκε η ιταλική εταιρεία Italian Sea Group. Το μήκος του Admiral X Force 145 θα φτάνει τα… 145 μέτρα και θα διαθέτει δύο επίπεδα beach club και spa, με εσωτερική και εξωτερική πισίνα, δύο αίθουσες κινηματογράφου, χώρους γυμναστηρίου, δύο ελικοδρόμια και VIP καμπίνες-σουίτες για τους εκλεκτούς καλεσμένους του.

Το μισό τμήμα από ένα ολόκληρο κατάστρωμα θα είναι στη διάθεση του… ιδιοκτήτη, για αποκλειστική χρήση κατά τη διάρκεια των θαλάσσιων αποδράσεών του.

4. Pastrovich Studio 90m X-Kidd Stuff

Μια πρόσφατη προσθήκη στη σειρά Parkour superyachts της Pastrovich Studio είναι το 90m X-Kid Stuff, το οποίο θα αντικατοπτρίζει το δραστήριο τρόπο ζωής των… μελλοντικών ιδιοκτητών του, με μια εντυπωσιακή αναλογία αντοχής-βάρους, χάρη στην κυψελοειδή κατασκευή του.

Το σκάφος θα διαθέτει βράχο αναρρίχησης, πυροσβεστικό πόλο για γρήγορη μετακίνηση από κατάστρωμα σε κατάστρωμα, ενώ μια φουσκωτή προβλήτα θα προσφέρει απ’ ευθείας σύνδεση… με την παραλία.
Το μήκος τους σκάφους θα φτάνει τα 90 μέτρα.

5. Nauta Yachts Project Gleam

Το Nauta Yachts θα τροφοδοτείται και με ντίζελ αλλά και με ηλεκτρική ενέργεια. Θα έχει μήκος 165 μέτρα και θα μπορεί να ταξιδεύει με ταχύτητα 18 κόμβων. Στα επτά καταστρώματά του θα υπάρχουν αίθουσες χαμάμ, μια ντίσκο, καζίνο, θέατρο, 16 καμπίνες και πολλά κοκτέιλ μπαρ.

Διαβάστηκε 2568 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 15:42

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων