Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 11:49

Ελ. Κουντουρά: Η Ελλάδα είναι το στολίδι της Μεσογείου

«Η Ελλάδα είναι ένας καταπληκτικός προορισμός και νομίζω ότι είμαστε το "στολίδι" της Μεσογείου» τόνισε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου της ΑΒΤΑ, που πραγματοποιείται στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino, στη δυτική Μεσσηνία.
   
«Σ' αυτό το συνέδριο όλοι οι tour operators της Αγγλίας είναι παρόντες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε αυτό το συνέδριο εδώ. Η Αγγλία βοήθησε πάρα πολύ, για να μπορέσουμε να έχουμε αυτή την αύξηση του ελληνικού τουρισμού το 2015, με ένα πραγματικά μεγάλο ποσοστό αύξησης, περίπου 24%» τόνισε η κ. Κουντουρά, η οποία υπογράμμισε ότι η πραγματοποίηση του συνεδρίου, το οποίο είχε οριστεί εδώ και πάρα πολύ καίρο είναι «ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, πάνω από όλα. Και η Ελλάδα δεν τους έχει προδώσει ποτέ».
   
«Εγώ τους ευχαρίστησα μέσα από την καρδιά μου για τη στήριξή τους, αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούσαμε και για την πίστη τους, γιατί έρχονται και ξανάρχονται και ήδη τώρα ξέρουμε ότι οι 'Αγγλοι τουρίστες μάς στηρίζουν ακόμα περισσότερο και ήδη βρισκόμαστε με θετικό πρόσημο για τις κρατήσεις του 2016» σημείωσε επίσης η υπουργός Τουρισμού.
 
Επιπλέον, αναφορικά με το συνέδριο, είπε πως τέτοια γεγονότα είναι πολύ σημαντικά να γίνονται στην πατρίδα μας, γιατί «η Ελλάδα είναι ένας παγκόσμιος προορισμός και θέλουμε να γίνει μέσα στους πέντε κορυφαίους παγκοσμίως. Η παραδοσιακή μας αγορά, η Αγγλία, μας στηρίζει και είμαστε ευγνώμονες κι ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι».
   
Ο κυπριακής καταγωγής πρόεδρος του ΑΒΤΑ, Νοέλ Ιωσηφίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Το συνέδριό μας, είναι δείγμα εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Για να έρθουν περίπου 600 σύνεδροι δείχνει ότι θέλουν να υποστηρίξουν την Ελλάδα. Φέτος, οι εφημερίδες γενικά έκαναν μεγάλη ζημιά στον τουρισμό και αυτό δείχνει πως οι 'Αγγλοι έχουν μεγάλο σεβασμό για την Ελλάδα, αγαπούν την Ελλάδα και του χρόνου, όπως φαίνονται οι κρατήσεις προς το παρόν, νομίζω πως θα έχουμε αύξηση τουριστών».

Διαβάστηκε 2003 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων