Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016 12:40

Εκτιμήσεις για αύξηση έως και 70% στις αφίξεις Ρώσων τουριστών, διατύπωσε ο Ν. Ξυδάκης

Εκτιμήσεις για αύξηση έως και 70% στις αφίξεις Ρώσων τουριστών, διατύπωσε ο Ν. Ξυδάκης

Η Ελλάδα θα είναι μάλλον ο «πρωταθλητής» που θα εκμεταλλευτεί την άρνηση Ρώσων τουριστών να επισκεφθούν το φετινό καλοκαίρι την Τουρκία και την Αίγυπτο και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα υπάρξει αύξηση αφίξεων προς την Ελλάδα που θα φθάσει και το 70%, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και σημείωσε ότι υπάλληλοι των ελληνικών προξενικών Αρχών στη Ρωσία, παρά την πίεση, ανταποκρίνονται σε πάρα πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς στο ζήτημα της χορήγησης τουριστικής βίζας.

«Νομίζω ότι θα υπάρξει τελικώς μια αύξηση. Οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από 20 έως και 70% γιατί έχουμε μια μεταστροφή τού ρεύματος προς Τουρκία και Αίγυπτο προς άλλες χώρες και η Ελλάδα θα είναι μάλλον ο πρωταθλητής που θα υποδεχθεί αυτή τη μεταστροφή του ρεύματος» είπε, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» ο κ. Ξυδάκης. Διαβεβαίωσε δε ότι έως το τέλος του τρέχοντος μηνός ο αριθμός των Ελλήνων υπαλλήλων, που απασχολούνται στις ελληνικές προξενικές Αρχές για τη χορήγηση βίζας, θα φθάσει τους 100.

Εξάλλου, σε ερώτηση αν υπάρχουν εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα, απάντησε ότι οι διπλωματικές και πολιτικές προσπάθειες που γίνονται σε διεθνές επίπεδο, εδώ και πολλά χρόνια, έχουν αποδώσει καρπούς και μέγα μέρος της διεθνούς κοινής γνώμης έχει μεταστραφεί, ενώ αναφέρθηκε και σε εμπεριστατωμένη γνωμοδότηση που παρέδωσε γραφείο νομικών στην ελληνική κυβέρνηση, προτείνοντας να προσφύγει και στα διεθνή δικαστήρια. «Αυτά συνθέτουν ένα οπλοστάσιο, είναι η ελληνική φαρέτρα» τόνισε ο κ. Ξυδάκης, υπογραμμίζοντας ότι το ουσιώδες είναι να αλλάξουν τα στερεότυπα και οι πολίτες να ασκήσουν πιέσεις στις κρατικές Αρχές για το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας. 

Διαβάστηκε 1886 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων