Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 18:45

Αυτά ισχύουν εάν ταξιδεύετε στην Ε.Ε. μεταφέροντας οινοπνευματώδη και καπνό

Αυτά ισχύουν εάν ταξιδεύετε στην Ε.Ε. μεταφέροντας οινοπνευματώδη και καπνό

Όταν ταξιδεύετε από μια χώρα της Ε.Ε. σε άλλη, μπορείτε να μεταφέρετε μαζί σας προϊόντα καπνού και οινοπνευματώδη ποτά αλλά μόνο για προσωπική χρήση, όχι για μεταπώληση. Με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία, δεν χρειάζεται να αποδείξετε ότι τα προϊόντα αυτά προορίζονται για προσωπική χρήση, εφόσον οι ποσότητες που μεταφέρετε είναι μικρότερες από:

·        800 τσιγάρα

·        400 πουράκια

·        200 πούρα

·        1 κιλό καπνού

·        10 λίτρα αλκοολούχων ποτών

·        20 λίτρα αλκοολωμένου κρασιού

·        90 λίτρα κρασί (συμπεριλαμβανομένων 60 λίτρων αφρώδους κρασιού κατ' ανώτατο όριο)

·        110 λίτρα μπίρα

Οι χώρες της Ε.Ε. μπορούν να θέτουν περιορισμούς όσον αφορά την ποσότητα τσιγάρων  που μπορείτε να έχετε μαζί σας όταν προέρχεστε από ορισμένα κράτη μέλη που ακόμη δεν χρεώνουν το ελάχιστο επίπεδο ειδικού φόρου κατανάλωσης. Η επιτρεπόμενη ποσότητα δεν μπορεί να είναι κάτω από 300 τσιγάρα. Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά από τις  τελωνειακές αρχές της χώρας που πρόκειται να επισκεφθείτε. Στην περίπτωση που μεταφέρετε μεγαλύτερες ποσότητες οινοπνευματωδών ποτών ή προϊόντων καπνού από αυτές που επιτρέπονται για προσωπική χρήση, ενδέχεται να σας ζητηθεί: ·        να αποδείξετε ότι είναι για προσωπική σας χρήση

·        να προσκομίσετε απόδειξη αγοράς (δελτίο παραλαβής ή τιμολόγιο).

Τέλος, αν μεταφέρετε μαζί σας ποσότητες οινοπνευματωδών ποτών ή προϊόντων καπνού εντός των ορίων που προβλέπονται για προσωπική χρήση, δεν υποχρεούστε να καταβάλετε ειδικό φόρο κατανάλωσης στη χώρα της Ε.Ε στην οποία πηγαίνετε.

Διαβάστηκε 1753 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 18:52

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων