Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 18:18

Άνοιγμα στην ιταλική αγορά επιχειρεί ο Δήμος Σκιάθου

"Επιθετικό" άνοιγμα προς την ιταλική τουριστική αγορά, επιχειρεί ο Δήμος Σκιάθου, μετά την φετεινή εντυπωσιακή προτίμηση Ιταλών τουριστών για τις διακοπές τους,στο νησί του Παπαδιμάντη, αφού μόνο τον περασμένο Αύγουστο, αφίχθησαν 15.406 επισκέπτες από την γειτονική Ιταλία, στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου.

         Αλλωστε η λήξασα τουριστική σαιζόν χαρακτηρίσθηκε εξαιρετική για την Σκιάθο και υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για την τεράστια άνοδο των επισκεπτών από την Ιταλία,αφού συνολικά έφθασαν μέσα στην σαιζόν τους 33.097 Ιταλοί τουρίστες στο αεροδρόμιο "Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης".

         Δυναμική, ήταν, εξάλλου, η προβολή της Σκιάθου στη διεθνή τουριστική έκθεση "TTG Incontri" που πραγματοποιήθηκε στο Ρίμινι , από τις 13 μέχρι και  τις 15 Οκτωβρίου.

         Ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά με δικό του τουριστικό περίπτερο στη συγκεκριμένη έκθεση η οποία πραγματοποιείται για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού.

         Στο Ρίμινι  έδωσε το παρών και  ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος ,ο οποίος σε άπταιστα ιταλικά αφού σπούδασε Ιατρική στην Ιταλία, συναντήθηκε με τους ιταλούς πράκτορες και έδωσε συνέντευξεις  αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά της Σκιάθου.

         Παράλληλα ο δήμαρχος είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των ιταλικών αεροπορικών εταιριών "Meridiana" και "Volotea".Η "Volotea" που πετούσε και πέρυσι στην Σκιάθο,με πληρότητες που έφθαναν το 100%, έχει ήδη ανοίξει την επιλογή των online κρατήσεων για το 2017 και η πρώτη πτήση της είναι προγραμματισμένη για τις 30 Μαΐου.

           Στην τουριστική έκθεση του Ρίμινι πήραν μερος, ο τουριστικός πράκτορας Αλέκος Ευσταθίου της "Dolphin" που διακινεί περίπου το 68% των τουριστών που φθάνουν αεροπορικώς στο νησί και ο Νικος Πρέκας εκπροσωπώντας το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του  νησιού "Σκιάθος Παλλάς",οι οποίοι έλέισαν μεγάλες συμφωνίες με ιταλούς πράκτορες στο περίπτερο της Σκιάθου.

           Η καθιερωμένη συνάντηση των επαγγελματιών του τουρισμού στο Ρίμινι, επιβεβαίωσε την Σκιάθο για το 2017, ως έναν από τους κορυφαίους και αγαπημένους προορισμούς για τους Ιταλούς.

           Εχει ιδιαίτερη σημασία ότι το 2016 η Σκιάθος είχε απ΄ευθείας συνδέσεις με τα αεροδρόμια 9 συνολικά μεγάλων ιταλικών πόλεων,δηλαδή από Ρώμη, Μιλάνο, Βερόνα, Βενετία,Μπολώνια,Πίζα, Τορίνο, Νάπολι και Μπάρι.

Διαβάστηκε 1629 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 18:42

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων