Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 14:38

Εντός του Α' τριμήνου 2017 πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα

Εντός του Α' τριμήνου 2017 πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα

Στο πρώτο τρίμηνο του έτους σχεδιάζεται η ημερομηνία έκδοσης της πρόσκλησης για το πρόγραμμα "Ενίσχυσης της Ίδρυσης και λειτουργίας Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων".
Η δράση αφορά στην ενίσχυση της υλοποίησης επενδυτικού σχεδίου για τη δημιουργία νέας ΜΜΕ τουριστικής επιχείρησης και στην υποστήριξη της λειτουργίας της για διάστημα έως 6 μηνών από την έναρξη. Επιλέξιμα θα είναι επίσης τα επενδυτικά σχέδια που αφορούν στην ολοκλήρωση καταλυμάτων, των οποίων η κατασκευή έχει αρχίσει και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, χωρίς όμως να έχουν ολοκληρωθεί και να λειτουργούν, λόγω δυσκολιών οφειλόμενων στην οικονομική κρίση.
Έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία μονάδων που προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και συμβάλουν ταυτόχρονα στη διαφοροποίηση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της χώρας.
Δυνητικοί δικαιούχοι θα είναι:
- νέες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις σε προσδιορισμένους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) σε επίπεδο πρόσκλησης.
- Επιχειρήσεις καταλυμάτων  με τα ίδια χαρακτηριστικά,  που έχουν αρχίσει την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων χωρίς να έχει αυτή ολοκληρωθεί και να λειτουργεί η νέα επιχείρηση, λόγω δυσκολιών οφειλόμενων στην οικονομική κρίση.
Προϋπολογισμός πράξης
 Ο επιλέξιμος συνολικός προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων θα είναι 80.000 ευρώ - 400.000 ευρώ, που θα εξειδικεύεται σε επίπεδο πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων, σε συμπληρωματικότητα με το Ν. 4399/2016 για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων.
Η ενίσχυση θα αφορά στο 40% της επένδυσης αλλά, σε περίπτωση που στο επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνεται η δαπάνη μισθολογικού κόστους, θα ανέρχεται σε 50%.
Προϋπολογισμός δράσης
 Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 120.000.000 ευρώ (δημόσια δαπάνη) και ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 266,6 εκατ. ευρώ.

Διαβάστηκε 1719 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 14:47

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων