Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 15:42

Το 2ο Συνέδριο Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη στις 27 Μαρτίου

Το 2ο Συνέδριο Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη στις 27 Μαρτίου

Τα πέντε διμερή επιμελητήρια, το ελληνο-αμερικανικό, ελληνο-βρετανικό, ελληνο-γαλλικό, ελληνο-γερμανικό και το ελληνο-ιταλικό Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν στην πόλη το 2ο Συνέδριο Τουρισμού, στις 27 Μαρτίου, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» αίθουσα «Αλέξανδρος» με θέμα: Τουρισμός Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας.

Το Συνέδριο οργανώνεται σε περίοδο, κατά την οποία, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, παρατηρείται σημαντική μείωση στα τουριστικά έσοδα, παρά την αύξηση του αριθμού επισκεπτών και την ευνοϊκή διεθνή συγκυρία. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τα όρια του παρόντος μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης, καθώς η μείωση τιμών δεν επιφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα στην οικονομία. Καθίσταται πλέον σαφές ότι η χώρα οφείλει να προσαρμόσει το τουριστικό της προϊόν, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός έντονα διαφοροποιημένου κοινού με σταθερή παράμετρο την υψηλή προστιθέμενη αξία. Απαραίτητο εργαλείο για να συντελεστεί αυτή η προσαρμογή αποτελεί η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, στις οποίες οι σύγχρονοι τουρίστες καταφεύγουν ολοένα και περισσότερο για ενημέρωση και επιλογή προορισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, τα πέντε διμερή Επιμελητήρια δίνουν συνέχεια στην πρώτη διοργάνωση και ανταποκρίνονται στο αίτημα της τοπικής αγοράς για μια υψηλού επιπέδου, ποιοτική εκδήλωση με στόχο τη διεύρυνση και εμβάθυνση του τουριστικού προϊόντος μέσω μεταφοράς τεχνογνωσίας και ανάδειξης βέλτιστων πρακτικών.

Ειδικότερα, οι εργασίες του συνεδρίου θα καλύψουν κρίσιμες επίκαιρες ενότητες θεμάτων όπως: τουρισμός ποιότητας, τουρισμός υγείας και ευεξίας, τεχνολογία και τουρισμός. Επιπλέον, θα εξεταστούν τρόποι εκμετάλλευσης των νέων τεχνολογιών με στόχο τόσο την προαγωγή του τοπικού τουριστικού προϊόντος, όσο και την ενίσχυση της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Διαβάστηκε 1681 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων