Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017 23:24

Έλενα Κουντουρά: Εθνική υπόθεση ο τουρισμός

Έλενα Κουντουρά: Εθνική υπόθεση ο τουρισμός

«Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και πρωταγωνιστής στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στη Ρόδο, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά επισημαίνοντας ότι παράγει σχεδόν το 20% του ΑΕΠ.

Η υπουργός Τουρισμού, ευρισκόμενη στη Ρόδο, είχε συνάντηση εργασίας με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, το δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και φορέων του νησιού. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα γενικότερα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του τουρισμού και τα τοπικά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Κουντουρά. Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, μεταξύ άλλων συζητήθηκε η ανάγκη αναστολής του τέλους διανυκτέρευσης, οι νέες τάσεις στην κρουαζιέρα, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, οι δασικοί χάρτες, η υπερφορολόγηση του τουρισμού κ.α . Ο κ. Χατζημάρκος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την υπουργό Τουρισμού για την συνεργασία που έχει με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία συνεργασία εξαιρετική και σε καθημερινή βάση.

Η υπουργός Τουρισμού χαρακτήρισε ιδιαιτέρως εποικοδομητική την συνάντηση εργασίας και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση και το υπουργείο Τουρισμού οι οποίες έχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην αύξηση που σημειώθηκε στον τουρισμό το 2015 και το 2016 ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι και το 2017 η σεζόν εξελίσσεται πολύ καλά σε όλα τα επίπεδα.

«Πετύχαμε ως κυβέρνηση και είμαστε ικανοποιημένοι με την πολιτική μας να προβάλουμε την Ελλάδα ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό και μπορούμε να μιλάμε σήμερα για τουρισμό 365 ημερών τον χρόνο, πράγμα που είναι και ο στόχος μας» τόνισε η κ. Κουντουρά.

Διαβάστηκε 1718 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων