Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 17:20

ΕΚΕΠΥ : Με προσλήψεις γιατρών θα ενισχυθούν τα ιατρεία στις δομές φιλοξενείας προσφύγων

Με προσλήψεις γιατρών θα ενισχυθούν τόσο τα ιατρεία στις δομές φιλοξενίας προσφύγων όσο και τα νοσοκομεία στις περιοχές όπου υπάρχουν τέτοιες δoμές, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νικόλαος Παπαευσταθίου, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του σε προσφυγικούς καταυλισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

   Στο πλαίσιο του γενικού συντονισμού που έχει το ΕΚΕΠΥ και για το υγειονομικό κομμάτι του προσφυγικού ζητήματος, ελέγχθηκαν οι συνθήκες υγιεινής στις δομές φιλοξενίας και έγιναν σχετικές παρατηρήσεις και υποδείξεις.

   "Πραγματοποιήσαμε μία σειρά επισκέψεων σε όλες τις δομές φιλοξενίας των προσφύγων στην Κεντρική Μακεδονία. Ήρθαμε σε επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους τόσο με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής όσο και με τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και τους κρατικούς φορείς και τις ΜΚΟ, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην πρωτοβάθμια φροντίδα σε ό,τι αφορά τα ιατρεία των συγκεκριμένων δομών. Δώσαμε συγκεκριμένες οδηγίες και κατευθύνσεις και από 'κει και πέρα βρισκόμαστε σε μία φάση παρακολούθησης και επανασχεδιασμού του όλου συστήματος, γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσω της ΕΕ, θα πραγματοποιηθούν και κάποιες προσλήψεις από το υπουργείο Υγείας για να ενισχυθούν τόσο οι δομές φιλοξενίας σε πρωτοβάθμια φροντίδα, δηλαδή τα ιατρεία, όσο και στα νοσοκομεία του ΕΣΥ στις περιοχές που υπάρχουν αναπτυγμένες δομές φιλοξενίας" δήλωσε ο κ. Παπευσταθίου.

Διαβάστηκε 1608 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 17:39