Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 13:04

Δημήτρης Αβραμόπουλος:"Απαράδεκτη" η άρνηση των ποσοστώσεων στην υποδοχή προσφύγων

Δημήτρης Αβραμόπουλος:"Απαράδεκτη" η άρνηση των ποσοστώσεων στην υποδοχή προσφύγων

«Είναι απαράδεκτο» ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να αρνούνται να συμμετάσχουν στην υποδοχή των αιτούντων άσυλο για να ανακουφίσουν άλλες χώρες μέλη όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, δηλώνει ο ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), προσθέτοντας ότι είναι επείγουσας σημασίας η υιοθέτηση νέου κανονισμού του Δουβλίνου.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα συμμετάσχει αύριο στην σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στη Σόφια με θέμα τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος του ασύλου στην Ενωση, η οποία βρίσκεται σε τέλμα εδώ και έναν χρόνο εξαιτίας των διαφωνιών ως προς την εισαγωγή νέων ποσοστώσεων υποδοχής σε περίπτωση μελλοντικής αύξησης των αφίξεων.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θεωρεί ότι η εξεύρεση συμβιβαστικής συμφωνίας ως προς το θέμα αυτό μέχρι το τέλος του Ιουνίου «είναι εφικτή».

«Είναι επείγον να προχωρήσουμε για να υιοθετήσουμε έναν νέο κανονισμό του Δουβλίνου», επιμένει ο ευρωπαίος επίτροπος αναφερόμενος στη ρύθμιση που αναθέτει συστηματικά την ευθύνη διαχείρισης της αίτησης ασύλου στη χώρα εισόδου στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Αυτό το οποίο έχει ανάγκη η Ευρώπη είναι ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου. Σήμερα, αυτές που δέχονται τεράστια πίεση είναι η Ιταλία και η Ελλάδα, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το μέλλον δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις», προειδοποίησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλους, τονίζοντας ότι οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης, σφοδροί επικριτές της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, δεν είναι προστατευμένες από μελλοντικές μαζικές μεταναστευτικές ροές.

Διαβάστηκε 1771 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων