Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 13:34

Μια Ακρόπολη από Lego δωρίζουν οι Αυστραλοί στην Ελλάδα

«Το Βρετανικό Μουσείο μπορεί να αρνείται να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα, αλλά εμείς θα δωρίσουμε στο νέο μουσείο της Ακρόπολης μια ολόκληρη Ακρόπολη», λέει αστειευόμενος ο Μάϊκολ Τέρνερ, έφορος του Μουσείου Νίκολσον του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ.  Τι εννοεί; Ήδη ο Lego Οιδίποδας, ο Lego Λόρδος Έλγιν και ο Lego Sigmund Freud είναι καθ' οδόν προς την Ελλάδα, μέρος ενός εξαιρετικού δώρου του Μουσείου Νίκολσον του Σίδνεϊ στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα.  Οι φιγούρες αυτές αποτελούν ένα μικρό μέρος της Ακρόπολης που χτίστηκε αποκλειστικά από Lego από τον Ryan McNaught, το μοναδικό Lego-πιστοποιημένο επαγγελματία τεχνίτη στο νότιο ημισφαίριο.

 -Περιέχει περισσότερα από 120.000 «Lego τούβλα» και χρειάστηκαν περίπου 300 ώρες για να χτιστεί.
-Το μοντέλο είναι όσο το δυνατόν πιστό στην αυθεντική Ακρόπολη με τον Παρθενώνα, το Ναό της Αθηνάς Νίκης, το μικρότερο ναό του Ερεχθείου και τα Προπύλαια.
-Περιλαμβάνει ακόμα ξεκαρδιστικά σύγχρονα και αρχαία στιγμιότυπα φτιαγμένα με Lego. Για παράδειγμα, στο μικρό Ωδείο, ο Θησέας διασχίζει το δρόμο του μέσα από ένα λαβύρινθο για να αντιμετωπίσει τον Μινώταυρο. Στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, ο Elton John δίνει μια συναυλία για σύγχρονους τουρίστες. Ο Λόρδος Έλγιν και το πλήρωμά του «την κάνουν» με τα μάρμαρα του Παρθενώνα, ενώ ο Φρόιντ, ο οποίος επισκέφθηκε την Ακρόπολη το 1904, την θαυμάζει.
 
Η φτιαγμένη με Lego Ακρόπολη έχει προσελκύσει περισσότερους από 100.000 επισκέπτες στο Μουσείο Nicholson του Σίδνεϊ.  Το μοντέλο αναμένεται να φτάσει στο Μουσείο της Ακρόπολης αυτή την εβδομάδα.

 

Διαβάστηκε 1821 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων