Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014 13:36

Οι κίνδυνοι από τις αναθυμιάσεις κατά τη ζύμωση του μούστου

Οι κίνδυνοι από τις αναθυμιάσεις κατά τη ζύμωση του μούστου

Η διατήρηση μιας μικρής φλόγας από έναν απλό αναπτήρα ή ένα κερί αποτελεί την ασφαλέστερη ένδειξη για την καταλληλότητα του χώρου όπου πραγματοποιείται αλκοολική ζύμωση, τονίζει, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Άγγελος Ρούβαλης, με αφορμή τα δυστυχήματα που συχνά σημειώνονται κατά τη διαδικασία προετοιμασίας και παράγωγης του οίνου.
Το χθεσινό εργατικό ατύχημα σε καθαρισμό δεξαμενής σταφυλιών στο Ηράκλειο, λίγες ημέρες μετά τον τραγικό θάνατο τριών ανθρώπων σε δεξαμενή αποστακτηρίου τσίπουρου στην Λευκάδα, υποδηλώνει τους κινδύνους που ενέχει αυτή η, κατά τα άλλα, εύθυμη διαδικασία παραγωγής οίνου.

Να μην αγνοούν αυτήν την απλή συμβουλή, υπενθυμίζει, στους επαγγελματίες και ερασιτέχνες οινοπαραγωγούς, ο πρόεδρος του ΣΕΟ, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 80% της παραγωγής και εμπορίας του ελληνικού κρασιού. «Οι αναθυμιάσεις είναι ένα σοβαρό και παλαιό πρόβλημα. ?Έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι, διαχρονικά, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην Γαλλία και παντού» σημειώνει ο κ. Ρούβαλης, αναφερόμενος στο δυστύχημα της Λευκάδας. Αυτό, όπως εξηγεί, οφείλεται στην αλκοολική ζύμωση, η οποία είναι μια φυσική ζύμωση από μικροοργανισμούς που μετατρέπουν τον μούστο σε κρασί.

 

 

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι: tsegkanews.gr

Διαβάστηκε 1946 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων