Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 14:55

«Ανακούφιση» εκφράζει το γερμανικό ΥΠΕΣ για τον θάνατο του καταζητούμενου Τυνήσιου

«Ανακούφιση» εκφράζει το γερμανικό ΥΠΕΣ για τον θάνατο του καταζητούμενου Τυνήσιου

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Ντε Μεζιέρ πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου στις 14:15 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ενώ συνέντευξη Τύπου θα δώσει στις 14:30 και ο επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση με την επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Η ανακοίνωση του θανάτου του κύριου ύποπτου ως δράστη της επίθεσης στο Βερολίνο αποτελεί ανακούφιση για τη Γερμανία, δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ πρόκειται σήμερα να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τυνησίας και ότι στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρίσκεται και το ζήτημα της απέλασης των αιτούντων άσυλο των οποίων το αίτημα έχει απορριφθεί.

«Πολλαπλασιάζονται οι ενδείξεις ότι πρόκειται πραγματικά για το πρόσωπο αυτό και, αν επιβεβαιωθεί, τότε το υπουργείο Εσωτερικών είναι ανακουφισμένο που το άτομο αυτό δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τομπίας Πλάτε.

Σήμερα τα ξημερώματα, ο ύποπτος Τυνήσιος Άνις Άμρι σκοτώθηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς στο Μιλάνο.

Διαβάστηκε 1879 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων