Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016 15:41

"Εξόρμηση ενημέρωσης" του αγροτικού κόσμου από την κυβέρνηση

"Εξόρμηση ενημέρωσης" του αγροτικού κόσμου από την κυβέρνηση

Πανελλαδική εξόρμηση, πρωτίστως σε περιοχές όπως η Θεσσαλία, η Μακεδονία, η Πελοπόννησος και η Κρήτη, προγραμματίζει για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το κυβερνητικό επιτελείο με στόχο την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου για όλο το πλέγμα των δράσεων που έχουν ήδη αναληφθεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους αλλά και τις δυνατότητες βελτιωτικών κινήσεων όπου χρειάζονται. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο τρεις κεντρικές ημερίδες όπου θα αναλυθεί διεξοδικά η υπάρχουσα κατάσταση αλλά και οι προοπτικές της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας.

«Είμαστε και συνεχίζουμε να είμαστε σε διαρκή διάλογο με τους αγρότες», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, σημειώνοντας ότι καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς από τους βασικούς στόχους του υπουργείου ήταν αφ΄ενός η πλήρης και ουσιαστική ενημέρωση των αγροτών για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν και αφ΄ετέρου η αναζήτηση από κοινού λύσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις που έχει προαναγγείλει μέρος του αγροτικού κόσμου, ο κ. Αποστόλου θα επαναλάβει την πρόσκληση για διάλογο όχι μόνον στο υπουργείο αλλά και σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους και να τοποθετηθούν οι βουλευτές, εκπρόσωποι των κομμάτων. «Υπήρξε μια δέσμευση από την πλευρά της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού στα λεγόμενα «25 σημεία». Να έρθουν λοιπόν οι αγρότες να συζητήσουμε, να κάνουμε έναν απολογισμό για το τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει η κυβέρνηση πάνω σε αυτές τις δεσμεύσεις. Για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τη ρευστότητα, το κόστος παραγωγής, τις πληρωμές, το εργόσημο κ.λπ. Θα φανεί εκεί ότι στο σύνολο σχεδόν των θεμάτων η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί», έχει ο ίδιος κατ΄επανάληψη δηλώσει.

Διαβάστηκε 1372 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων