Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 15:44

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν σήμερα στη Βουδαπέστη

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν σήμερα στη Βουδαπέστη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται σήμερα στην Ουγγαρία, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, έναν από τους βασικούς συμμάχους της Μόσχας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στόχος της επίσκεψης αυτής είναι να αποκατασταθεί η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, παρά τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ κατά της Μόσχας.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Πούτιν σε μια χώρα της ΕΕ από τον Ιούλιο του 2016, οπότε είχε επισκεφθεί τη Σλοβενία. Επίσης είναι η πρώτη επίσκεψή του στην Ευρώπη μετά την ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Το Κρεμλίνο αναμένει μια βελτίωση των σχέσεών του με τις ΗΠΑ, αλλά και την άρση των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της Μόσχας που τέθηκαν σε ισχύ το 2014.

Ο Ορμπάν, ένας ένθερμος υποστηρικτής του Πούτιν, τάσσεται υπέρ της άρσης των ευρωπαϊκών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης και η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στη Βουδαπέστη «μαρτυρά τις προσωπικές σχέσεις εμπιστοσύνης» που έχουν οι δύο ηγέτες, τονίζει το Κρεμλίνο.

Οι δύο άνδρες συναντώνται κάθε χρόνο τα τελευταία έξι χρόνια, με τη σημερινή συνάντηση να είναι η έβδομη από το 2010.

Τον Φεβρουάριο του 2015, ο Ορμπάν ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που δέχθηκε τον Ρώσο πρόεδρο μετά την προσάρτηση το 2014 της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία.

Από την πλευρά του ο Πούτιν επιθυμεί να επιδείξει σήμερα «την υποστήριξή του σε μια χώρα που προάγει τις καλές σχέσεις με τη Ρωσία και την άρση των αντιρωσικών κυρώσεων», δήλωσε ο Ρώσος πολιτικός αναλυτής Φιόντορ Λουκιάνοφ.

«Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων», δήλωσε χθες ο Γιούρι Ουτσάκοφ σύμβουλος του Πούτιν.

Έτσι στη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης ενδέχεται να αποφασιστούν «συγκεκριμένα μέτρα που θα έχουν στόχο την αποκατάσταση της οικονομικής συνεργασίας», καθώς ο Πούτιν θα συνοδεύεται από τους υπουργούς του Οικονομίας, Ενέργειας, Βιομηχανίας και Εμπορίου.

Διαβάστηκε 1280 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων