Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 15:39

Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων: Χάνουμε το 65% των εισοδημάτων μας

Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων: Χάνουμε το 65% των εισοδημάτων μας

«Νέο διπλό χτύπημα στις πενιχρές συντάξεις δίνει η σχεδιαζόμενη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλομένες συντάξεις το 2019, καθώς και η εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος αφορά στις αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβάλλονται από τον Μάιο του 2016» επισημαίνει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος, «η επερχόμενη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και η μείωση του αφορολογήτου μετατρέπει τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα. Εκτιμάται ότι η συνολική μνημονιακή απώλεια των συνταξιούχων από τις μειώσεις, τη φορολογία και τις εισφορές, θα φθάσει, μετά τις νέες περικοπές, το 65%». Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι, «κατά την περίοδο των μνημονίων (2010-2016), οι συνταξιούχοι έχασαν 50 δισ. ευρώ, λόγω μείωσης των κύριων και επικουρικών συντάξεών τους κατά 35 έως 50%».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, «το νέο διπλό χτύπημα στις συντάξεις επέρχεται, ως εξής:

Νόμος Κατρούγκαλου: Σημαντική μείωση των νέων συντάξεων (αιτήσεις από τον Μάιο του 2016 και εφεξής), η οποία φθάνει και το 25- 30%, φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου. Με το νέο καθεστώς που επέφερε ο νόμος Κατρούγκαλου, (ισχύει από τον Μάιο του 2016), όσοι αποχωρούν από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, θα λάβουν ως κύρια σύνταξη το άθροισμα δύο ποσών. Της εθνικής σύνταξης, η οποία θα καταβάλλεται με αυστηρές, όμως, προϋποθέσεις και της ανταποδοτικής σύνταξης, που θα υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο των αποδοχών από το 2002 και μετά, αλλά και με νέους χαμηλότερους συντελεστές αναπλήρωσης.

Διαβάστηκε 1544 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων