Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 12:22

Πέντε Έλληνες ερευνητές της διασποράς βραβεύθηκαν με τα επιστημονικά βραβεία Μποδοσάκη

Πέντε Έλληνες ερευνητές της διασποράς βραβεύθηκαν με τα επιστημονικά βραβεία Μποδοσάκη

Πέντε Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό τιμήθηκαν με τα επιστημονικά βραβεία του Ιδρύματος Μποδοσάκη 2017 για την επίδοση και την προσφορά τους στους επιστημονικούς τομείς των βασικών επιστημών, των βιοεπιστημών, των εφαρμοσμένων επιστημών και των κοινωνικών επιστημών.

Τα βραβεία απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου.

Τα φετινά επιστημονικά βραβεία απονεμήθηκαν στους: •Κυριάκο Παπαδόδημα, επίκουρο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Γκρόνιγκεν της Ολλανδίας και ερευνητή στο CERN, για τον τομέα των Βασικών Επιστημών (Πυρηνική Φυσική - Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων - Αστροσωματιδιακή Φυσική). •Εμμανουήλ Δερμιτζάκη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, για τον τομέα των Βιοεπιστημών (Ιατρική - Βιολογία). •Δομνίκη Ασημάκη, καθηγήτρια στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια (Caltech) των ΗΠΑ, για τον τομέα των Εφαρμοσμένων Επιστημών/Τεχνολογίας (Μηχανική Στερεών και Υγρών, Μηχανική Κατασκευών, Υλικά, Γεωτεχνικά Συστήματα). •Ελίζα Κονοφάγου, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ, για τον τομέα των Εφαρμοσμένων Επιστημών/Τεχνολογίας, (Μηχανική Στερεών και Υγρών, Μηχανική Κατασκευών, Υλικά, Γεωτεχνικά Συστήματα) •Κωνσταντίνο Αρκολάκη, αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Γιέηλ των ΗΠΑ, για τον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών, (Οικονομικές Επιστήμες ή Πολιτικές Επιστήμες).

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη θεσμοθέτησε τα «επιστημονικά βραβεία» το 1993 με στόχο να ενισχύσει το δημιουργικό έργο νέων Ελλήνων επιστημόνων έως 45 ετών και να συμβάλει στη δημιουργία σωστών προτύπων στην ελληνική κοινωνία. Το κάθε βραβείο συνοδεύεται με χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ. Για το 2017 το Ίδρυμα Μποδοσάκη αξιολόγησε 97 υποψηφιότητες.

Διαβάστηκε 1858 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 12:42

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων