Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014 15:14

Αγκινάρες Ογκρατέν

Αγκινάρες Ογκρατέν

 

Υλικά
8 αγκινάρες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
1 κούπα τοματοχυμό (φρέσκο ή κονσέρβα)
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1/2 κούπα λάδι
2 ποτήρια νερό
μοσχοκάρυδο
αλάτι - πιπέρι
1 κύβο σωμό κρέατος

Για την μπεσαμέλ
2 κούπες γάλα
2 κούπες νερό
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
4 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 αυγά
τυρί τριμμένο
μοσχοκάρυδο
αλάτι - πιπέρι


Εκτέλεση
Αν οι αγκινάρες είναι φρέσκιες τις καθαρίζουμε και τις βράζουμε για 15 λεπτά σε μπόλικο νερό με τον κύβο κρέατος. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι.
Σοτάρουμε τον κιμά με το λάδι, το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το αλάτι και τα μυρωδικά. Αφού σιγοβράσει για 5 λεπτά, ρίχνουμε το νερό και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα.

Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ διαλύουμε το αλεύρι σε δυο ποτήρια νερό. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και τα μυρωδικά και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το χυλό με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα γρήγορα για να μη σβολιάσει, μέχρι να δέσει και το βγάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε από τη ζεστή κρέμα στα χτυπημένα αυγά λίγο-λίγο για να μην κόψουν και μετά ρίχνουμε τα αυγά στην κατσαρόλα με την κρέμα και ανακατεύουμε καλά ρίχνοντας το τυρί.
Τέλος, γεμίζουμε προσεκτικά τις αγκινάρες με τον κιμά και στη συνέχεια βάζουμε πάνω από κάθε αγκινάρα περίπου 2 κουταλιές κρέμα μπεσαμέλ. Όταν γεμίσουμε όλες τις αγκινάρες ψήνουμε το φαγητό για περίπου μισή ώρα σε μέτριο φούρνο.

 

 

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι: tsegkanews.gr

Διαβάστηκε 3849 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014 15:17

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων