Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 00:33

Αιγινίτικες Μπουκίτσες

Αιγινίτικες Μπουκίτσες

Η "Αθανασία" προτείνει Αιγινίτικες Μπουκίτσες

 Υλικά
1/ 2 κ. φύλλο κανταΐφι
1/ 4 κ. φιστίκια Αιγίνης (ωμά)
1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
1/ 2 κούπα (τριμμένη) φρυγανιά

Για το σιρόπι

3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 φέτα λεμόνι
1 βανίλια

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τα φιστίκια. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα φιστίκια με τη φρυγανιά. Απλώνουμε το κανταΐφι σε ένα μεγάλο ταψί και το αραιώνουμε με τα χέρια μας. Όταν γίνει αφράτο, παίρνουμε λίγο φύλλο, το απλώνουμε σε ένα πιάτο, βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά από τα φιστίκια και τη φρυγανιά, το γυρίζουμε σε ρολάκι, το κλείνουμε προσεκτικά στις άκρες και το τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα κανταϊφάκια, έως ότου να γεμίσει το πυρέξ. Τέλος, βάζουμε πάνω από κάθε κανταϊφάκι λίγο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, ρίχνετε το σιρόπι κρύο.

Το μυστικό της συνταγής!
Μπορείτε να τα σερβίρετε με παγωτό. Οι καλύτερες επιλογές είναι μία μπάλα βανίλια ή καϊμάκι.

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι:

https://www.facebook.com/pages/tsegkanewsgr/248970795252535

Διαβάστηκε 11439 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 19:55