Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 22:33

Η Αθανασία μας προτείνει: γεμιστά

Υλικά
4 ντομάτες
4 πιπεριές
4 πατάτες
2 κούπες ρύζι - καρολίνα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
1 κούπα λάδι
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
½ ματσάκι μαϊντανό
λίγο δυόσμο (φρέσκο ή ξερό)
αλάτι – πιπέρι
λίγη φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Κόβουμε από πάνω τις ντομάτες και αφαιρούμε προσεκτικά με ένα κουτάλι το εσωτερικό, το οποίο το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Κόβουμε τις πιπεριές από πάνω και αφορούμε τους σπόρους. Καθαρίζουμε τις πατάτες , τις κόβουμε (κατά προτίμηση σε τέσσερα μέρη) και τις βάζουμε στο ταψί.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι. «Περνάμε» από το μπλέντερ το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το δυόσμο. Βάζουμε σε ένα μπολ το ρύζι, το πολτό ντομάτας, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το δυόσμο που έχουμε «περάσει» από το μπλέντερ, μια κουταλιά πελτέ , αλάτι πιπέρι, το κέτσαπ και τη μισή κούπα λάδι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και αρχίζουμε να γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. !!!Προσέχουμε να μη τις γεμίσουμε πολύ γιατί θα φουσκώσει το ρύζι και θα ξεχειλίσουν  (γεμίζουμε περίπου στα 3/4).
Διαλύουμε τη μια κουταλιά πελτέ σε ½ κούπα νερό και το ρίχνουμε στο ταψί. Βάζουμε τα σκόρδα κομμένα στη μέση του ταψιού και πάνω από τα γεμιστά βάζουμε  λίγο αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι. Την τριμμένη φρυγανιά την ρίχνουμε πάνω από το φαγητό στο τέλος, πριν μπει στο φούρνο.
Ψήνουμε για περίπου μία ώρα στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο.


Τα Μυστικά Της Συνταγής
! Αν περισσέψει ρύζι στο μπολ το βάζουμε σε μια άκρη στο ταψί. Γύρω –γύρω βάζουμε πατάτες ώστε να δημιουργηθεί «τοίχος» προκειμένου να μη σκορπιστεί το ρύζι. Ψήνεται πολύ ωραία και «δένει» καλύτερα η σάλτσα.
! Μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά κουκουνάρι και μια κουταλιά σταφίδες μέσα στο ρύζι πριν τη γέμιση. Δίνει στο φαγητό «πλούσια» γεύση.

Διαβάστηκε 8471 φορές