Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 16:36

Γαρίδες σαγανάκι

Γαρίδες σαγανάκι

Η Αθανασία μας προτείνει: Γαρίδες σαγανάκι

Υλικά
1/ 2 κιλό γαρίδες
1 κούπα φέτα
1/ 4 κούπα γραβιέρα τριμμένη
1/4  κούπα ελαιόλαδο
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
2 ντομάτες τριμμένες
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
Αλάτι, ρίγανη
Μαύρο & κόκκινο πιπέρι

 

Εκτέλεση
Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και την πιπεριά. Αφού τα ανακατέψουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, ρίχνουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε στη φωτιά για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ ή σε ένα πύλινο και προσθέτουμε τη ντομάτα, τα τυριά και το αλατοπίπερο, ενώ στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη. Βάζουμε το σαγανάκι σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 1/2 ώρα στους 200 βαθμούς.

!!! Εάν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες τις βράζουμε για 2-3 λεπτά και πετάμε το πρώτο νερό.

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι:

https://www.facebook.com/pages/tsegkanewsgr/248970795252535

Διαβάστηκε 5002 φορές